Vilniaus Žalgiris

Post Reply
Matas
Posts in topic: 21
Posts: 53
Joined: 10 Aug 2018, 14:30

Kad gynyba braska, o puolimas dar visai neblogai juda. Be to, tie patys Vorobjovas ir Perezas manau geriau jaustusi kitokiose rolese nei dar uzkraunant jiems ir gynyba rupintis.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Gynyba daugiausiai braškėjo dėl normalaus porininko Tomičiui nebuvimo, mano nuomone. Ne veltui du vidurio gynėjai vidury sezono praspirti buvo.
Man kaip tik atrodo, kad double pivote jie abu natūraliai jaučiasi ir aukčiau pastumtas nei vienas efektyvesnis nepasidarytų.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Išleido Vareika ne ant pridetinio, kai komanda dura stumdo, saugo lygiąsias, pergale ar pan. Ir kitas reikalas, ramiu veidu uždėjo 2.
Matas
Posts in topic: 21
Posts: 53
Joined: 10 Aug 2018, 14:30

Siandien plika akim be jokiu analiziu Zalgirio zaidime matesi tai, apie ka rasiau praeita savaite. Tarpai tarp saugu ir gyneju - milziniski, Trakai tiek kartu pavojingai iseidinejo sita isnaudodami, kad baisu pagalvot kas bus su Honvedu.

Vareika saunuolis, tikrai vertas sito performanso.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

The_Red_Army wrote: 06 Jul 2019, 01:42 Išleido Vareika ne ant pridetinio, kai komanda dura stumdo, saugo lygiąsias, pergale ar pan. Ir kitas reikalas, ramiu veidu uždėjo 2.
Teisybės dėlei Vareika iki penktadienio rungtynių buvo labiausiai erzinantis komandos žaidėjas. Kojom makaluoja daug, technikos lyg ir turi, o galutinis rezultatas net ne nulinis, o neigiamas - arba aikštė per trumpa, arba pasas varžovui, arba vienas pro tris bando prasibrauti.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Ryšium su tuo, kad A lygos rungtynių nebebus iki rugpjūčio, galima apžvelgti kas gero nutiko per pirmą sezono pusę.
Bendroj sumoj svarbiausias skaičius yra -2 nuo Sūduvos. Kaip po chaotiškos žiemos su puse pakeistos komandos ir vėlyva trenerio rokiruote tarsi ir neblogai. Kita vertus, džiaugtis irgi nelabai yra kuo, ypač kai svarbiausias skaičius galėjo laisvai būt +4, jei ne du neįmušti baudiniai Marijampolėje. Šalia to, Sūduva, ilgesnio suolo dėka, šiai dienai atrodo geriau pasiruošusi antrai sezono daliai.
Abiejų komandų rezultatai, beje, labai panašūs - 3 pralaimėjimai (po 1 tarpusavyje, prieš Riterius ir a. a. Stumbrą), tik Žalgiris prie to dar turi lygiąsias su tais pačiais Riteriais. Teoriškai Žalgiris geriau puola, praktiškai vis dėlto prasčiau ginasi nei Čeburino kariauna.
Vartininkus per pirmą sezono pusę matėme jau tris. Pradžioje buvo eksperimentuojama su Bransecu, kuris pasirodė niekam tikęs ir po trijų rungtynių buvo pasodintas ant suolo. Į aikštę grįžo Vitkauskas, bet kadangi jis matyt nelaikomas pakankamai geru, prieš Riterius jau debiutavo patyręs čekas Bekrovecas.
Gynyboje Zubas optimalaus ketverto taip ir nerado. Slijngardas ir Tomičius žaidžia visada (pirmam net teoriškai nelabai pakeitimo į poziciją yra). Antro vidurio gynėjo pozicijoje bandyti Adili ir Olberkis jau praspirti - pirmas lengvai psichinis ir pasižymėjo tik raudonomis kortelėmis, antras šiaip nepatempė reikiamo lygio. Vietoje jų paimtas tik vienas Bolha - taigi, suolelio gylis šitoj pozicijoje irgi menkas. Buvo kalbų, kad Žalgiris paims Sadauską, tačiau šis nuėjo į Kauno Žalgirį. Žaist antrą sezono dalį be pastiprinimo LB ir CB pozicijose būtų vaikščiojimas labai plonu ledu, nes kiekviena trauma ar diskvalifikacija išvirstų į didelius rebusus Zubui ką leisti į aikštę.
Dešinėje Zubas aiškiai nepasitiki Baravyko gynybiniais gebėjimais. Pirmas tris rungtynes starte pradėjo Filipovas, bet vėliau gavo traumą ir nuo to laiko jo matyt nebuvo (nors išsigydęs jau lyg daugiau nei mėnesį). Atėjus vasarai į dešinį gynėją buvo perkvalifikuotas Mikoliūnas. Baravykas tuo tarpu vieną mačą sužaidė (prastai) vidurio gynėju, o paskutiniam mače buvo pastumtas į wingerius.
Freidgeimas net ir tada, kai CB žaist nebuvo kam (mačas su Palanga namie), sėdėjo ant suolo, kas daugmaž viską pasako apie jo galimybes.
Sauguose Perezo ir Vorobjovo duetas man atrodo ok (nors forume ir kitų nuomonių yra). Kai Perezas buvo traumuotas ir vietoj jo žaidė Šimkus jau nebe taip ok viskas atrodė - kur kas daugiau chaoso ir blaškymosi su juo. Iš nuomos Italijoje grįžo Uzėla - kol kas neaišku, kokia jo rolė komandoje ir ar ta rolė iš viso bus.
Antalis individualiai yra turbūt stipriausias žaidėjas visoje lygoje, nors šiemet kol kas nepagavo tos formos, kurią turėjo pernai (kas suprantama, prastas pasiruošimas sezonui ir pora smulkių traumų). Still, antras komandoje ir pagal įvarčius (9), ir pagal assistus (5).
Šalia Antalio labai gerai į žaidimą įsijungė Moreris (6 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai). Vienas iš tų žmonių, kuris individualiai bet kada gali kažką sukurti, net jei komandai žaidimas ir nestebuklingai klostosi.
Kišą sunku kritikuoti, kai jis yra rezultatyviausias čempionato žaidėjas, bet neapleidžia jausmas, kad tie jo įvarčiai čempionato pradžioje buvo labiau sėkmė ir atsitiktinumas, neturi jis jokių aiškių pliusų ir nėra nei labai geras 9 numeris, nei juolab 10. Jausmą matyt sustiprina ir jo įvarčių sausra - vienas per paskutinius šešis mačus.
Fejzullahu - nusivylimas. Lėtas, stabdantis žaidimą, atrodė leidžiamas dėl to, kad vardas/statusas reikalauja, o ne dėl to, kad pridėtų kažką aikštėje. Galiausiai gavo sunkią traumą ir klausimas ar jį bepamatysim.
Iš Urbio epizodų įsiminė tik neįmuštas baudinys Palangai. Kol kas laiptelis iki Žalgirio atrodo aukštokas.
Apie Vareiką rašiau postu aukščiau. Daug laiko gavo avansu, įvarčiai prieš Riterius gali pridėti labai reikalingo pasitikėjimo, kad nebe tik strakaliotų aplink kamuolį, bet ir duotų kažkokį end product.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Vareika turi ir pliusu ir minusu, trenerio darbas pliusus isnaudoti.

Minusai kad jis dar dvikovose nepasirenges su vyrais zaisti ir reikia laiko adaptuotis, vietomis gali baudu n uždirbti, bet nejaučia kada reikai korpusą užstatyti ir kristi, kad vietomis tiesmukas ir linkes ir 3 apsivaryti, kad ir kokybes biški trūksta(top lygiu), nes vienas momentas 1x1 wow, du prarasti kamuoliai.

Pliusai kad 1x1 A standartais išskirtinis žaidėjas, kad erdves atakuoja labai entuziastingai, kad gali i vidury eiti su kamuoliu padarydamas kiekybine persvara ar taip greitai pakeisdamas puse, vs Banga lyg po keitimo ejo ir taip ne viena proga sukure.

All in all progu sukūrė šiemet bent 3 kartus daugiau nei komandos draugai ju realizavo. 18-meciui 2+2 neblogai po pusę sezono, primetant, kad zaide tik 407 minutes :idea: Primetant, kad viska butu sumuse komandos draugai asistu galejo buti ir kokie 6-ji jau.

Laiko gauna biški avansu, nes Žalgiris matomai noretu iškišti ji kur i Rusija ir pinigų pasidaryti. Visgi laiko galetu buti ir daugiau primetant, kaip prastai pora minetu Zalgirio naujoku zaidzia.

Žalgirio minusas, kad taktiškai komanda silpnai atrodo, todėl daug improvizacijos iš žaidėjų ir dažnai nepamatuotos, kisimai pasu ten kur negalima, driblinimai vs 3 zaidejus, mažai judėjimo ir pan. Bet čia tipinės problemos LT futbole.
pauleska
Posts in topic: 16
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Zubas OUT
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Iš komunikato reikėtų suprast, kad pats išėjo. Bet kai toks taimingas, tai kažkaip konfliktu su cariene Vilma ar broliais Deividais kvepia.
Nu nebent pasiūlymą gavo kokį Newcastle'ą eit treniruot ir apsisprendimo laiką 10 minučių. :D
falci
Posts in topic: 4
Posts: 414
Joined: 04 Aug 2018, 12:31

Mano akim keista rokiruote, kai imi sudegusio teatro treneri. Arba Zubas tikrai isejo savo noru ir reikejo greito sprendimo.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Nieko nzn, bet žinant Vilma ir Deividus, tau ten manau per daug povandeninių sroviu, kad bent patenkinamas salygas treneris turetu.

keičia treneriukas, kur rase kad Pro licencijos neturi, tai reikes Ramoska kartu paimti vien dėl licencijos :lol: jeigu veliau nuspres palikti.
pauleska
Posts in topic: 16
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Taigi Zubo.opern kontraktas buvo. Jid klubui neslėpė, kad eina čia laikinai ir tikrai nežada dirbt iki vasaros pabaigos. Net nelabai norėjo čia eit, žadėjo pusmetį būt be futbolo, bet įkalbino.
Aišku, taimingas keistokas, bet tik tiek.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Suolas ir toliau trumpyn: iš komandos išeina Urbys.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Komandą papildė 31 metų centro gynėjas iš Rumunijos Andrei Cordos.
90min forume vienas apie komandos vidų žinantis žmogus sako, kad Tomičius per rungtynes su vengrais gavo gana sunkią traumą ir gali nežaist net iki sezono galo.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Per paskutines pora savaičių komandą papildė du žaidėjai:
Higor Vidal, 22 metų atakuojantis saugas / wingeris, brazilas, 3 sezonus žaidęs Graikijos aukščiausioje lygoje, Pas Giannina komandoje. Pagal statistiką ten nebuvo visai pagrindinis, bet ir ne visai statistas - 48 rungtynės, iš kurių pusė starte.
Hugo Videmont, 26 metų wingeris / atakuojantis saugas, prancūzas, paskutinius porą metų žaidęs Belgijos antroje lygoje, prieš tai Ajaccio ir trumpai Krokuvos Wisloje.
Du žaidėjai į gan panašią poziciją kelia įvairių minčių, kaip kad pvz. apie tai, ar Antalis nesiruošia kur nors išvykti, kol Europoje perėjimų langas nepasibaigęs.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Į Žalgirį ateina 23 metų vartininkas Edvinas Gertmonas, anksčiau žaidęs Taure bei Atlante ir priklausęs Rennes, bet ten pagrindinėje komandoje taip ir nedebiutavęs.
Vartininkų grandyje dabar aiškiai per daug žmonių, tai matyt bus atsisveikinta arba su Berkovecu, arba su Vitkausku. Nors dabar daug laiko atsisveikinti nebėra, tai gal ir bus komanda su trim stipriais vartininkais iki sezono galo.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Sezonas baigėsi, pozityvo nedaug, nei vienas prieš sezoną keltų tikslų nėra įvykdytas.
Pirmas įdomus statistinis momentas yra tas, kad Žalgiris šį sezoną surinko tik 1 tašku mažiau nei 2018 m., bet jei pernai skirtumas nuo Sūduvos sezono gale buvo 2 taškai, tai šiemet - 13. Kas iš esmės gali reikšti, kad arba Sūduva sustiprėjo, arba visos likusios komandos pasidarė mažiau konkurencingos. Arba abu dalykai kartu.
Kitas momentas tas, kad beveik visus taškus Žalgiris prarado su pirmo trejeto komandom - su Sūduva iš 15 galimų paimti tik 3 taškai, su Riteriais - 5. Dar tris taškus Žalgiris prarado mače su Stumbru pirmame rate, kai Stumbras riaumojo savo gulbės giesmę ir kažkokiu būdu aplošinėjo visus į kairę ir į dešinę. Su likusiomis komandomis - KŽ, Panevėžiu, Atlantu ir Palanga rezultatai šimtaprocentiniai.
Lyginant rezultatus prie skirtingų trenerių Zubo Žalgiris reikšmingai lenkia Martinso Žalgirį: pirmasis per 17 lygos rungtynių laimėjo 13, lygiom sužaidė 1 ir pralaimėjo 3, kas susiveda į 2,35 taškų vidurkį. Martinso Žalgirio statistikoje per 16 mačų yra 11 pergalių, 1 lygiosios ir 4 pralaimėjimai, kas susiveda į 2,13 taškų vidurkį. Atmetus du techninius laimėjimus prieš Stumbrą, realiuose mačuose surinktų taškų vidurkis yra 2 (toks pats, koks buvo prie Skarbaliaus 2018 m. sezono pirmoje pusėje).

Tarpsezoniu pakankamai stipriai reklamuotas Česnauskio ir Šembero pasijungimas į administraciją kažkokio didelio proveržio nedavė. Su pirma krizine situacija - Urbono išėjimu - susitvarkyta gerai, paimtas kokybiškas ir pažįstamas treneris. Atsisveikinimas su tuo pačiu Zubu jau gavosi visiškai debiliškas laiko prasme. Ir nors buvo iškomunikuota kaip abipusis susitarimas, panašu, kad Zubas buvo pramestas ar išėjo dėl kažkokio konflikto - kažkaip nesinori tikėti, kad treneris savo noru išeina prieš pat svarbiausią sezono mačą. Juolab, kad jokio kito pasiūlymo jis neturėjo ir iki dabar sėdi be darbo. Žalgiris iš situacijos išėjo irgi abejotinu būdu, pasamdydamas žmogų, net neturintį teisės būti vyriausiuoju treneriu. Nekvepia stebuklinga vadyba kažkaip tai.

Komplektacijoje įdomių sprendimų irgi netrūko, kaip antai atėjęs ir iš karto išėjęs Portilla, velniai žino kam kviestas Gertmonas ir antroje sezono pusėje pakviesti du wingeriai (Vidalis ir Videmontas), stiprinant poziciją, kurioje pasirinkimo ir taip buvo į valias ir ignoruojant visą sezoną kyšojusias skyles gynyboj.

Kalbant apie žaidėjus. Iš teigiamos pusės pirmiausia paminėtinas Kišas, tapęs rezultatyviausiu čempionato žaidėju. Kita vertus, į jo statistiką reikia žvelgti su atsarga - iš savo 27 įvarčių Sūduvai jis įmušė 1, Riteriams - 2. Visus likusius supylė botams.
Antalis turėjo prastesnį sezoną nei praėjęs, bet vistiek buvo vienas geriausių komandos žaidėjų. Kita vertus, ar su tokiu žaidimu jis vertas ir - regis - didžiausios algos A lygoje dar klausimas. Gerą sezoną sužaidė Moreris (nepaisant to, kad Vilniaus gatvėj pasitrainioti jis mėgsta gal dažniau, nei profesionaliam futbolininkui priderėtų) ir Perezas. Mikoliūnas išgyveno karjeros bobų vasarą ir ant senatvės dar gavo pramokti žaisti naujoje pozicijoje.

Iš stagnavusių paminėtini vietą starte praradęs Baravykas ir Šimkus, kuris per sezoną atrodė ne tik nepatobulėjęs, bet ir žaidžiantis kuo toliau, tuo chaotiškiau. Ypač kai Perezas traumuotas buvo labai didelis kontrastas viduryje pasimatydavo.

Apie Vareiką rašiau jau vasarą ir nuomonė kol kas nesikeičia - talentingas, techniškas, bet neįtikėtinai stokoja galutinio produkto. Apie jaunus žaidėjus kalbant pradžiugino tai, kad rolę (tegul ir tokioj skylių kamšytojo pozicijoj) komandoje gavo Uzėla.

Nusivylimų buvo į valias: žmogus - svirdulys Olberkis, žmogus - beprotis Adili, A lygos Davidas Luizas Bolha, vartininkas - skylė Branescu. Pagal statusą labiausiai nuvylęs turbūt vis dėlto yra Fejzullahu, prastai pažaidęs gal pusantro mėnesio ir tada susitraumavęs likusiai sezono daliai. Dar, aišku, paminėtinas Freidgeimas, visą sezoną gavęs algą ir sužaidęs A lygoje 9 minutes. Traumos, aišku, ne jo kaltė ir visa kita, bet iš klubo pusės žiūrint tai čia visiškas švaistymas.
Matas
Posts in topic: 21
Posts: 53
Joined: 10 Aug 2018, 14:30

Tarp pirmuju gandu - Girdvainio, Kuklio, Blagojeviciaus ir Dapkaus pavardes.

Pirma mintis, kuri kilo isgirdus - kodel vel? Sakykim taip, Zalgirio vidurys praejusi sezona buvo viena kokybiskesniu poziciju. Ypac, kai sveikas ir ritme budavo Perezas. Vorobjovo-Simkaus tandemas jau atskira istorija, prie kurio pridejus Bolha ir Cordosa vidurio gynyboje, gauname viena didele katastrofa. Aisku, reikia coveriu, nes Simkus netempe, bet vienintelis tam pagal profili atitinkantis zaidejas (is isvardintu) greiciausiai butu Blagojevicius. Tik ar ne per dideli pinigai uz atsargini??

Antras dalykas - o kam reikia Kuklio? Iseina Perezas ir/ar Vorobjovas? As nuo ju abieju Kukli skaityciau downgrade’u. Perezas, bent man, >> Kuklys, o Vorobjova Kukliu pakeisti irgi nesinoretu (nebent koks nors force majore’as) - Voro jaunesnis, daugiau energijos aikstes vidury inesantis, priedo geriau besiginantis zaidejas. Tad idomu, ar cia Kuklio kandidatura diktuoja aplinkybes, ar vis delto, bus kaip sezono metu buvo su wingeriais (ka gerai aprase Samir).

Girdvainis, ko gero, butu upgrade, jeigu startinej sudety keistu Bolha, kuris buvo blogiausias komandos zaidejas antroj sezono dalyje. Tik klausimas koks bus Tomicius po traumos, nes bent sezono gale ikvepianciu pasirodymu nesukure. Apie Dapku geriau nieko nerasysiu, nes tikiuosi, jog cia vienas didelis juokas.

All in all, kad permainu reikia tai faktas. Ypatingai gynyboje. Jeigu jau ateitu Girdvainis, dar prasytusi gero lygio RB ir svarstyciau apie kazkoki backupa Slijngardui. Kad ir koks jis mylimas Vilniuje yra, bet praejes sezonas jam buvo silpniausias ir keliantis daug klausimu del formos ir amziaus.

Beje, einant siek tiek i offtopica, futbolas lt reportina, kad Dambrausko RFS radikaliai mazins biudzeta. Kazkaip tikejausi, kad latviu futbolo burbulas pasilaikys ilgiau.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Dapkus :laughing-rolling:

Deivydai saunuoliai :handgestures-thumbup:
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Oficialiai pranešta apie šešis Žalgirį palikusius žaidėjus: Vitkauską, Freidgeimą, Baravyką, Morerį, Filipovą ir Cordošą.
Dėl Freidgeimo gerai - paskutinius du sezonus apie jį žinojo nebent algą mokanti buhalterė. Dėl Filipovo ir Cordošo irgi gerai - vienas taip komandoje vietos ir nerado, kitas buvo paimtas skylei užkimšti, pusę metų atžaidė daugmaž adekvačiai, bet nestebuklingai.
Vitkauskas pasidaręs tokiu Žalgirio sinonimu, kad negaliu nusikratyti įspūdžio, kad po kokio pusmečio vėl grįš į komandą. :)
Dėl Baravyko ir Morerio gaila - pirmas nelabai gerą sezoną turėjo, bet atrodo kaip tas žaidėjas, kuris prie tinkamų aplinkybių (pastovaus trenerio, gal pirmiausia) tvirtai startiniu žaidėju galėtų būti. Moreris mano akim žiūrint praeitam sezone vienas naudingiausių komandos žaidėjų buvo - techniškas, kūrybingas, galintis sukurti progą iš nieko ir patraukti komandą tada, kai komandinis žaidimas neina.
Taip pat oficialiai patvirtinta, kad Martinsas treneriu neliks.
Post Reply