[Spurs] Komanda

Post Reply
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Reddite po postu apie Kane traumą kažkas pasiūlė atsakomosiose vs City žaisti senu anglišku 4-4-2 su Llorente-Janssen priekyje (pastarasis negali žaisti ČL, bet ne tame esmė). Tai vienas useris tokį poetišką komentarą kalė, kad negalėjau nepasidalinti:
Pochettino shocking the world playing proper actual brexitball telling Son and Lucas to "Fucking stick to the line the entire game, never venture inwards WORK THE CORRIDOR". Danny Rose and Kieran Trippier refuse to go over the halfway line. Wanyama and Sissoko in the middle only playing it back to Alderwiereld to hoof it to Llorente. Pep stands flabbergasted as every English man women and child is crying tears of joy as the winds themselves whisper "It's comming home".
:madridista: :madridista: :madridista:
User avatar
Phect
Posts in topic: 22
Posts: 2888
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

Jaučiau miailę tokiem Spursam :madridista: Bale, Lennon on the wings, Modrič, Huddlestone vidury, Crouchie up top :romance-hearteyes:
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Pasibaigus sezonui bei Nations League, kai visi keliaus į Maljorkas bei Havajus, Son varys į Korėją mokytis bazinio kario kurso.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

[tweet][/tweet]

Winks šiemet irgi nebepasirodys. Turėjo paskutiniu metu bėdų su kirkšnim, tai medikai nusprendė guldyt ir pjaustyt.

Gaila jaunuolio. Kai sveikas ir ne po traumos, prieš Barceloną/City/Realą atrodo kaip rimtas aukšto lygio saugas. Niekad nebus world-class, bet savo rolėje, kaip giliausias saugas (ypač šalia box-to-box Sissoko), išmoko žaisti itin energingai, efektyviai ir švariai. Žinant kokie konkurentai rinktinėje, tai 5+ metus galėtų būt nejudinamu starteriu tiek klube, tiek rinktinėje. Tik kad jau apturėjo dvi dideles traumas + dabar dar viena operacija. Visos jos skirtingos, tai gal ir nėra chroniškų bėdų, bet fachtas kad kojos ne geriausios kondicijos.

Winks su 3 operacijom, Wanyama su chroniškom bėdom, Dier su naujom sveikatos bėdom + labai nekokiu žaidimu ir tracoko laukiantis Sissoko. Pasakysiu neregėtą nuomonę, bet vasarą reikės centro saugo.
User avatar
Keturlapis_Dobilas
Posts in topic: 27
Posts: 2092
Joined: 17 Dec 2018, 00:28

Pastaruoju metu pasirodė pranešimai, kad apturės Pochettino su Levy po Čempionų Lygos finalo ir taip nuspręs Mauricijus, ar verta čia likti, ar nelabai. Labai tikiuosi, kad Levy nebebus toks skrega ir parodys tas ambicijas. Turim elgtis gal jau kaip ir TOP klubas pagaliau. Kitaip nelabai matau kodėl Pochettino čia turėtų likti.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Tas :arrow_up: Pochettino pasisakymas gal nepelnytai buvo pražiūrėtas, bet faktas tas, kad nieko naujo jis nepasakė. Paskutinius ~2 metus nuosekliai sakė, kad goalsas yra persikelt į naują stadioną būnant stabilia ČL komanda. Tikslas pasiektas, dabar tikslus reikia peržiūrėt.

Ir man atrodo jis gan gerai patikslino, kad kalba neina visiškai apie biudžeto dydį, bet labiau apie tikslų išsigryninimą ir tada naujo plano susidėliojimą. Aš manau nei jis, nei fanai nesitiki, kad staiga bus pradėti dėliot 100mln bidai už De Ligtus ir co, bet procesas turi būt paprastas - jeigu kažkurioje pozicijoje yra skylė, ją reikia spręsti čia ir dabar, o ne tikėtis iš dangaus nukritusių bargainų. Plius komandoje jau yra pozicijų (full-backai) bei žaidėjų (Dier, Trippier, Lamela), kurie užsiliūliavo komforto zonoje, bet kurių negali upgradint, nes nėra iš ko.

Reikia mest lauk klišes, kad gerų žaidėjų už prieinamą kainą negausi. Davinson Sanchez, pirkimo metu turbūt top5 perspektyviausias gynėjas ant Europos, buvo nupirktas už 42mln svarų, bet stadionui pasistatyt tas nesutrukdė. Algų struktūra jau irgi nebėra tokia bloga - aukštos kokybės žaidėjui jau galima pasiūlyti ir 100k, ir 150k, ir netoli 200k per savaitę. Vasarą nebeliks Llorente, N'Koudou, Janssen, ant didelių klaustukų bus Eriksen, Toby, Lamela, Trippier, kažkas iš Dier/Wanyama, tai vien iš čia gali susidaryti solidus pinigų kiekis tiek algoms, tiek transferams. Ir Pochettino, kalbėdamas apie naują projektą/naujus tikslus, man atrodo visiškai nebijo prarasti tokių pavardžių kaip Eriksen ar Toby, su sąlyga kad gaus garantijų dėl pakaitalų.

Dabar Levy jau nebeužteks pasakyti, kad duosiu 50 ar 100 milijonų. Dabar turės sudomint argentinietį iš naujo savo tikslu (realiai challengint dėl titulo, laimėt 3 taures per 5 metus, etc), ir kai/jeigu anas sutiks, dar turės tam planui duot resursų. Būti Anglijos ketverte ir žaisti ČL, čia jau nebėra Pochettino tikslai, čia jau yra reguliarūs 4 metų rezultatai.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Labai geras Guardian rašinys apie Kane:

England and Spurs need to recognise that a half-fit Harry Kane is no use
Except there is of course an anxiety here, a feeling of something vital being drained. Kane is an unusually high-mileage, high-end centre-forward, a footballer who has been burning through his peak years with a zeal that borders on recklessness This is both a physical and a tactical issue. There have been five serious ankle injuries since the first in September 2016. The Transfermarkt website lists Kane as missing 184 days of football over those 33 months. Perhaps the greater regret is that it wasn’t more. Each time Kane limps away only to return ahead of time and looking sluggish when he does. So it goes on. Play, stop, rush, repeat.

These are vital months for the best English centre-forward of his era, not to mention a kind of jumping-off point. There are two points here. First is the fear of Rooney-drift. How many years, was it, that Wayne Rooney continued to wrestle his way around the England attack even in tangible physical decline? Partly owing to awe stasis, the class system in English football that makes celebrity and the idea of “respect” so hard to overcome; and partly because of a dearth of talent elsewhere.

England and unfit centre-forwards: it is a familiar tale from Keegan to Shearer to Owen. Kane seems to have fast-forwarded himself into this role ahead of time. Blink a few times and it’s not too hard to imagine him playing ponderously in midfield, taking the penalties and corners. Spare us, Gareth. Spare us the horror.
Pasimokyt čia turi ko ir Pochettino, ir Southgate. Nepasaugosi Kane kaip pridera, po kelių metų turėsi Rooney v2.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Foyth už Argentiną 3 paskutinius mačus žaidė RB, ryšium su tuo fanai pradėjo diskutuoti, ar netaps jis atsarginiu RB ir klube, jei Trippier bus parduotas. Jeigu reikėtų spėti, tai netaps, bus nebent emergency variantu, kaip kad Vertonghen LB pozicijoje.

Su Foyth tiek klube, tiek rinktinėje, tiek lošiant CB/LB, problema yra ta pati - du geri epizodai, kliurka, du geri epizodai, kliurka, ir karuselė sukasi nesustodama. Spurs fanai pradėjo circlejerkintis po jo finto prieš Coutinho, bet būtent tokie high risk, low reward epizodai ir gadina visą jo žaidimą. Niekas nepasiginčys kad su kamuoliu jis moka elgtis, bet vis neapleidžia jausmas, kad žiūri į argentinietišką Stones variantą. FM terminais kalbant, jo sprendimų priėmimas šiai dienai yra maždaug 5-7 iš 20.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Po atostogų į treniruotes grįžę Davies ir Winks gavo naujus 5 metų kontraktus. Labai gerai.

Image
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Jei palikt Parrott kaip vienintelį tikrą atsarginį puolėją dar buvo abejonių:



:madridista:
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Ką Pochettino turės ateinančiame sezone:

GK: Lloris, Gazzaniga, kažkas-iš-akademijos
LB: Rose, Davies
RB: Aurier, KWP
CB: Vertonghen, Toby, Sanchez, Foyth
Centro saugai: Dier, Wanyama, Winks, Sissoko, Ndombele, Skipp
Atakuojantys: Lamela, Lucas, Son, Dele Alli, Eriksen, Lo Celso, Sessegnon, Nkoudou
Puolėjai: Kane

Suskaičiuoju 26 senior žaidėjus + Tanganga/Parrot turėtų maltis arti pirmos komandos, nes puikiai pasirodė pre-seasone. Wanyama, Nkoudou ir Eriksen dar gali būti parduoti.

Atakuojanti linija dabar atrodo įspūdingai, ir čia turbūt reikėtų laukti daugiausiai veiksmo sezone. Kadangi Kane neturės tikro coverio, tai jam susitraumavus strikerio rolę turėtų imti Son/Lucas, taurėse turbūt Parrott. O jeigu bandant kažką nuspėti, tai pranašauju daug žaidimo dviem puolėjais: Son-Kane, Lucas-Kane, Son-Lucas, gal ir Dele Alli į šitas poras įsimaišys.
User avatar
Keturlapis_Dobilas
Posts in topic: 27
Posts: 2092
Joined: 17 Dec 2018, 00:28

RB pozicija atrodo komiškai ir belieka tikėtis, kad Aurier nesusitraumuos arba KWP taip iššaus, kad naujuoju Alexanderiu-Arnoldu pavirs. Pochettino sprendimas, matyt žino ką daro. Foythas tai man ne RB ir niekad nebus, tegul žaidžia CB pozicijoje, kur ir taip pasirinkimas ne fontanai.

Lo Celso įtariu, kad gali būti ir CM pozicijoje išnaudojamas, ypatingai 4-3-3 schemoje, jei tokią nuspres Mauricijus naudot.

Tanganga su Parottu spėju gaus savo minučių sezono metu taurėse ir labai teisingai, nusipelnė.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Baigėsi langas, prasideda kontraktų pasiutpolkė. #Lucas2024, visiškai pelnytai :handgestures-thumbup:

User avatar
Dipsiukas
Posts in topic: 3
Posts: 1269
Joined: 06 Jun 2019, 19:57

Įdomu šį sezoną bus Dele Alli stebėt nors daug vilčių jau nedėčiau į jį. Per paskutinius du sezonus absoliuti stagnacija, nei kiek nepatobulėjo. Man toks jausmas susidaro jį žiūrint, kad jis savo įgūdžių arsenale yra lubas pasiekęs ir į savo žaidimą nelabai ką naujo atnešti gali. Belekiek iškeltas buvo, kaip tipinis anglas, bet niekas dėmesio į trūkumus nekreipė. Turi vieną pasaulinio lygio savybę tai puolėjo niūhą baudos aikštelėj ir užbaigimas dar gana gero lygio. Visa kita - absoliuti vidutinybė. Nieko keisto, kad jokie top top klubai ant jo tinklų nemeta. Liks Spursuose jaučiu dar kokius 5 metus, poto koks West Hamas už 50 limonų nupirks išpustom rinkos kainom. Matant kiek Sterlingas per paskutinius tris metus patobulėjo ir palygini su Dele, kuris visiškai toj pačioj vietoj.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Pridedant prie transformuoto Dipsiuko posto apie Dele Alli, StatsBomb sako, kad Dele nurašyt dar anksti. Kad nurašyti anksti, tai sutinku, bet kad jam šviečiasi grįžti į key žaidėjo statusą, tai jau pabodau kartotis, kad nebetikiu.

https://statsbomb.com/2019/08/dont-forget-dele/
All this points to Dele molding his tools into a slightly, importantly, different role. This adaptability is of course a skill in of its own, but it also suggests a continued diversification of what he can offer his team due to the proximity and crossover between these roles. It remains not unfair to criticise, or at least be disappointed by, his attacking output for last season based on where expectations were for him. There’s no crazy swings of variance going on here either, Dele was pretty much matching goals and assists with his projected numbers in both sampled seasons. However, there are some very positive signs. Both in the development and diversification of his skillset last season and in the promise that comes with Tottenham’s investment in midfield, that allows Dele to return to a more attacking role, and do so in a more capable side.

There is suddenly competition for attacking and midfield places at Tottenham in ways there never have been during Dele’s time at the club, but, if he can get on to the pitch and marry ‘midfielding’ growth with his attacking legacy he stands to make yet another great leap forward just as he is being counted out.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Pochettino po mačo pripažino, kad komandoj yra bėdų. Sako kad čia labiausiai unsettlinta komanda, kurią turi per 6 metus. Po padidinamu stiklu Eriksen ir Vertonghen, bet reikia suprasti, kad ir naujokam dar nelengva. Kiek ironiška, kad paskutinius metus čia esantis Toby nekelia jokių klausimų/diskusijų ir yra rodo bene geriausią futbolą, o dar ilgiau komandoj esantis Vertonghen sėdi ant suolo su fulfa paaky.

Sezono pradžia laukia labai dodgy, gero žaidimo iš Spurs nereikėtų tikėtis dar bent mėnesį.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Two weeks ago Pochettino turned the game against Aston Villa by introducing Eriksen for Harry Winks. Here, just after the hour mark, he tried to desterilise Spurs’ domination by throwing on Eriksen and Lo Celso. It made for an improvement, but not quite enough: Lo Celso played in Kane who should have had a penalty when Jamaal Lascelles tripped him up. Eriksen played in Moussa Sissoko whose cross should have been converted by Lucas. But it was too little, too late. You cannot be saved by your bench every week. The team that starts should be able to create chances in a game like this.

Eriksen was the solution last time, but he will not be the solution forever. Especially when his future is still up in the air. And even then, there have been plenty of games recently when Eriksen has started and Spurs have had precisely the same problem. This issue runs deep.

Because what really hurts about this is the familiarity of it. A shock defeat often stings but you can at least take solace in the randomness of it. Sometimes bad things just happen in football. But this was nothing like that. Not random, not shocking, not even unlikely. This was a failure of Spurs’ football, an inability to solve a problem, and if you were really surprised by it then you have not been paying attention.

Because this Spurs defeat had far too much in common with far too many Spurs home games over the course of this year. Teams have realised that if you come here and defend deep and narrow then you can give yourself a chance. Tottenham can be a thrilling side in an open game, when the play breaks down and they have space to run into. But give them a packed defence to unpick and they don’t have the answers.
It all feels very far away from the good old days of 2016-17, back when Spurs had Kyle Walker and a peak Danny Rose charging up and down both flanks. They were the two best full backs in the league that season and they would get round the sides of any opposition. If you came to the old White Hart Lane and played like this, you would still lose 4-0.
Tottenham have Crystal Palace and Southampton at home next month and both of those two will watch this and take heart. There is a way to play Spurs when you come to the new White Hart Lane, which is to sit deep, give Tottenham the ball, and wait to hit them on the break. Spurs do not look look at the moment like they really know the solution. But if they want to make a success of this season, and this stadium, they will have to find one.
Ta paskutinė citata ypač teisinga ir skaudi. Paskutinį kartą Spurs visiems gražų futbolą žaidė tada, kai Rose-Walker buvo geriausia full-backų pora ant lygos. Nuo to laiko rezultatai (aukštos vietos) yra, bet žaidimas eina per didelius skausmus ir prievartą. Dabartinis Tottenhamas, žiūrint į žaidimą/stilių, yra labai siauroje erdvėje. Atvirame, box-to-box žaidime nuo City ir Liverpoolio atsirausi po keturis-penkis per mačą. Kai gauni kontroliuot žaidimą, tai viskas sukasi aplink varžovų klaidas ir jų gynybos linijos nedrausmingumą. Iš to išeina, kad Spurs yra labai geri, kai.. gauna lošt atvirą futbolą prieš biški silpnesnį varžovą. Lygoje tokių komandų kiek, 2-3?

Dėl to džiaugiausi Ndombele ir Lo Celso įsigijimu, nes čia žaidėjai, galintys bėgti su kamuoliu. Tik kad jie nesprendžia problemos prieš užsidariusias komandas, kai reikia lošti maksimaliai plačiai ir kai reikia maksimaliai judėti be kamuolio. Čia vienas iš tų pliusų, kuriuos, turiu pripažinti, nešiojasi Dele Alli, tai jo sugrįžimas tikiuosi bent minimaliai impacto duos. Nes kitu atveju šviečiasi labai labai ilga sezono sezono pradžia, pakol įsivažiuos ir ant savęs žaidimą imt pradės Ndombele/Lo Celso. Dar keli procentai vilties į Aurier, nes KWP tai vis dar yra saugus, bet mažai naudos duodantis gynėjas.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Iš karto po savaitgalį vyksiančio NLD ateina ir rinktinių pertrauka, ir užsidaro transferų langas, tai Pochettino turės dvi savaites psichologijos ir taktiniams darbams. NLD bus keiksmažodžių ir nusivylimo fiesta, bet po to jau laukia ideali trasa taškų rinkimui - Palace (H), Leicester (A), Southampton (H), Brighton (A), Watford (H). Tam reikalui, per rinktinių pertrauką būtų gerai ant pilnų kojų pastatyti Lo Celso, Dele Alli, Aurier, Davies ir Vertonghen. Sessegnon dar kiek ankstoka, dar nė nesitreniruoja.

Psichologijos darbus padės atlikti sąlyginai aiškus Erikseno likimas, bet dar reikia išspręsti ir Vertongheno situaciją. Visiems kitiems tai kokios nors nusiramino kėdutės (c) reikėtų.

Nu o taktiniai dalykai tai jau visu pajėgumu kris ant Pochettino ir Perezo pečių. Nežinau ar galima patarti keisti taktiką, nes išleidus 3-at-the-back prieš Watfordą ar Palace atrodysi itin keistai, bet bent dalį formacijos reikia keisti. Son-Kane-Lucas kartu neveikia, nors galvojau, kad veiks. Žmonės kalba ir apie Winks-Sissoko sodinimą ant puodo prieš mažesnes komandas ir, jei leis galimybės, mesti tikrą atraminį (Dier) ir į priekį bėgantį Ndombele. Aš už, bile tik būtų bandoma kažką keisti, užuot tikintis kad nuo vasario besitęsiantis mizeris išsispręs savaime.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Statsbomb panagrinėjo, ar tikrai viskas blogai čia Tottenhame. Tai atsakymas plius minus yra taip, viskas blogai, o blogyn reikalai eina jau nuo 17/18 sezono:

Image

Dalis problemų gali būti ir, ko gero, bus sprendžiama turint Ndombele. Bet kitas reikalas yra RB. Čia kaip City, Arsenal, Villa ir Newcastle atakavo Spursus:

Image

Ir dar toks švelniai šokiruojantis skaičius: 17/18 + 18/19 sezonuose, didžiausias skaičius praleistų smūgių į savo vartus per vieną mačą buvo 23 (ir Spurs, ironiškai, tą mačą išvykoje laimėjo 0:3). Tuo tarpu šį sezoną City į Tottenhamo vartus smūgiavo 30 kartų, Arsenalas 26.

Jeigu misteris Pochettino neras priešnuodžių irba Ndombele/Lo Celso neįpūs naujų vėjų, reikės ruoštis Europos Lygai.
User avatar
reyu
mes que un club
Posts in topic: 27
Posts: 1945
Joined: 06 Aug 2018, 08:17

[mention]Furis[/mention], ką asmeniškai matytum Pochettino successorium?
Post Reply