[Spurs] Komanda

User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

reyu wrote: 05 Sep 2019, 14:22 Furis, ką asmeniškai matytum Pochettino successorium?
Jei čia rimtas klausimas, nes šiaip tai nenoriu kito trenerio, tai atsakymas paprastas - Mourinho.
pauleska
Posts in topic: 10
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Mourinho? Why?
User avatar
hippo
Posts in topic: 19
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

pauleska wrote: 05 Sep 2019, 16:27Mourinho? Why?
Nepriklausomybės pradžioj vienas lenkų generolas besikuriančios Lietuvos kariuomenės vadams sakė, kad jie nesupranta kokia jiems teko laimė kurti viską nuo nulio, negalvojant apie tai kur kišt NATO standartams nepritaikytus T-72, BTRus, Kalašnikovus, šovinius ir sovietinius oficerus su pragertom raudonom mordom.
Kai sakant kiekvienas statybininkas pasakys, kad paprasčiau nugriaut seną namą na**** ir statyt naują, negu renovuot seną laužą.

Kai Mourinho per du sezonus sugriaus komandą iki pamatų, bus labai patogu ją atstatyt iš naujo.
User avatar
reyu
mes que un club
Posts in topic: 27
Posts: 1946
Joined: 06 Aug 2018, 08:17

Furis wrote: 05 Sep 2019, 15:19 Jei čia rimtas klausimas, nes šiaip tai nenoriu kito trenerio, tai atsakymas paprastas - Mourinho.
Top managerių esančių top klube vakuumas yra per didelis, kad tokio klausimo nesvarstyti rimtai.

Nors Mourinho atžvilgiu esu kur kas pozityvesnės nuomonės, nei kai kurie kiti čia pasisakę kolegos, bet judviejų konstruktyviu darbu su Levy stipriai abejočiau.
User avatar
hippo
Posts in topic: 19
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Aš irgi nesu blogiausiai galvojantis apie Mourinho asmuo pasaulyje, bet.
1. Kaip reyu minėjo, jis sunkiai dera su Levy strategija, labai švelniai tariant.
2. Tottenhamas jam tiesiog per gera komanda šitoj stadijoj. Kai apsišiki vienam darbe, o po to kitam darbe įrodai, kad tai nebuvo atsitiktinumas, nu tai klausykit biški nelogiška vėl tikėtis panašaus dydžio kėdės. Pradžiai tegul su kokiu Leicesteriu arba West Hamu kažką įrodo, ar nežinau, bent su kokia Roma, jei dar nenori į Kiniją arba rinktinę.

Jei futbole galiotų sveiko proto principai, tai jis tokio lygio klubą galėtų gaut tik vidury sezono.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Šiaip plačiau apie Mourinho (ne)tinkamumą būtų galima padiskutuoti tada, kai jau apie Pochettino išvykimą prasidės rimtos kalbos. Dabar dar tik lengvas vasaros kvapelis.

Bet jei referint į kolegų paminėtą pagrindinę bėdą - Mourinho ir Levy santykius - tai aš nemanau, kad čia būtų didelė bėda. Levy ir tam pačiam Pochettino neduoda žaidėjų, Mauricijus jau gerus du metus dėl to pyksta, skiriasi tik galbūt reiškiamos emocijos (Mourinho rėktų iš karto, Pochettino subtiliai traukia per dantį, bet yra taip pat nepatenkintas). Bet šita potenciali problema, manau, būtų sprendžiama dar iki kontrakto pasirašymo - tiek Mourinho žinotų, kad čia niekada negaus savo wishlisto, tiek Levy jam apie tai primintų prieš duodant parkerį į rankas.

O Mourinho imčiau dėl dviejų dalykų: sugebėjimo deliverint ir gerų trenerių vakuumo, ką minėjo [mention]reyu[/mention]. Pochettino padarius tokį įdirbį būtų keista ir gal net kvaila rizikuoti visokiais Howe tipo/lygio treneriais, o jei žiūrėt į kitus deliverinančius, tai biški nyku. Mano žinios paskutiniu metu skurdžios, bet Ispanijoje/Prancūzijoje atrodo nėra nieko tinkamo, Vokietija turi Nagelsmann, Anglija atkrenta, lieka nebent Italijos trijulė, bet ji vargiai norės grįžt į Angliją. Yra dar toks Roberto Martinez, bet gal praleiskim jį.
pauleska
Posts in topic: 10
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Gal Luis Enrique? Tik kad greičiausiai prie Ispanijos vairo grįš
Scientist
Posts in topic: 6
Posts: 914
Joined: 11 Aug 2018, 01:03

hippo wrote: 05 Sep 2019, 19:432. Tottenhamas jam tiesiog per gera komanda šitoj stadijoj. Kai apsišiki vienam darbe, o po to kitam darbe įrodai, kad tai nebuvo atsitiktinumas, nu tai klausykit biški nelogiška vėl tikėtis panašaus dydžio kėdės. Pradžiai tegul su kokiu Leicesteriu arba West Hamu kažką įrodo, ar nežinau, bent su kokia Roma, jei dar nenori į Kiniją arba rinktinę.
Nežinau čia rimtai ar ne, bet kadangi spėčiau, kad taip, tai ką dar su West Hamu turi įrodyt treneris, kuris Europoje laimėjo viską? laimėt viską su West Hamu? :lol:
Apsišiko jis normaliai tik su Chelsea, o United su Moyeso/van Gaalo komanda ir tai sugebėjo paimt antrą vietą, nors dabar su Ole at the wheel matosi koks ten tikrasis komandos lygis yra/buvo. Pats Mourinho prie to dabartinio lygio irgi prisidėjo, žinoma, bet apie tai dviem eilutėmis žemiau.

Jei ieškot trenerio, galinčio short-termu išspausti iš komandos maksimumą ir deliverint rezultatą tai geresnio nei Mourinho šitame reikale turbūt vis dar nėra ant pasaulio.
Kita vertus, jis turi savo stilių, kuris vargiai pasikeis ir vargiai tinka tokiam klubui kaip Tottenhamas - nėra jis nei treneris, kuris labai orientuojasi į kažkokios sistemos ir ilgalaikės komandos statymą, nei tas, kuriam labai rūpi žaidimo braižas.
Nesakau, kad po savęs palieka tik pelėsius - Chelsea Mk 1 ir Realas ant jo pastatyto pagrindo dar 5 metus rinkto titulus, bet čia turbūt taip labiau sutapo nei kad by design palikta buvo.
O su Levy tai jie tikrai pirmą vasarą vienas kitam per galvą duotų. Neturi Mourinho tiek kantrybės kiek Pochettino ir jei negautų nei vieno naujo žaidėjo, tai tikrai spaudai kas dvi dienas primintų.
User avatar
hippo
Posts in topic: 19
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Furis wrote: 05 Sep 2019, 22:16 Bet jei referint į kolegų paminėtą pagrindinę bėdą - Mourinho ir Levy santykius - tai aš nemanau, kad čia būtų didelė bėda. Levy ir tam pačiam Pochettino neduoda žaidėjų, Mauricijus jau gerus du metus dėl to pyksta, skiriasi tik galbūt reiškiamos emocijos (Mourinho rėktų iš karto, Pochettino subtiliai traukia per dantį, bet yra taip pat nepatenkintas). Bet šita potenciali problema, manau, būtų sprendžiama dar iki kontrakto pasirašymo - tiek Mourinho žinotų, kad čia niekada negaus savo wishlisto, tiek Levy jam apie tai primintų prieš duodant parkerį į rankas.
Nelabai supratau, kaip čia ta bėda tampa nebe bėda. Kaip ją galima išspręst iki kontrakto? Akivaizdu, kad nei Levy pradės taškytis pinigais, vykdydamas trenerio pageidavimus, nei Mourinho patenkintas sėdės ant sauso davinio. Tai arba kontrakto paprasčiausiai nebus, arba konfliktas užprogramuotas.
Scientist wrote: 06 Sep 2019, 10:52 Nežinau čia rimtai ar ne, bet kadangi spėčiau, kad taip, tai ką dar su West Hamu turi įrodyt treneris, kuris Europoje laimėjo viską? laimėt viską su West Hamu? :lol:
Ne, kodėl. Patekt į top 6, pasinaudojant United ir Chelsea nupušimu, jau būtų labai gerai. Ar bent jau su daina paimt 7 vietą, jei anie nebebus nupušę. Kažkas tokio.
Apsišiko jis normaliai tik su Chelsea, o United su Moyeso/van Gaalo komanda ir tai sugebėjo paimt antrą vietą, nors dabar su Ole at the wheel matosi koks ten tikrasis komandos lygis yra/buvo.
Čia jau biški primeni Gary Neville'ą. Apsišiko jis su United akivaizdžiai ir besąlygiškai. O tai, kad Ole sėdi ne savo rogėse, Mourinho geresniu nepadaro.

Kad short termui jis neblogas variantas, tai turbūt taip. Realu, kad pirmą sezoną pabaigtų su CL spotu, o antrą būtų išmestas po Kalėdų, Spursams žygiuojant 11-oj vietoj.

Apibendrinant tai tie visi apdulkėję trofėjai aišku labai faina, Wengeras su Invincibles irgi viską įrodė, bet jau 2019 metai už lango, gerbiami draugai.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 170
Posts: 4178
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

hippo wrote: 06 Sep 2019, 11:37 Nelabai supratau, kaip čia ta bėda tampa nebe bėda. Kaip ją galima išspręst iki kontrakto? Akivaizdu, kad nei Levy pradės taškytis pinigais, vykdydamas trenerio pageidavimus, nei Mourinho patenkintas sėdės ant sauso davinio. Tai arba kontrakto paprasčiausiai nebus, arba konfliktas užprogramuotas.
Mano pointas maždaug toks: Mourinho kaip United manageris nervinosi dėl neišpildytų pageidavimų, nes žinojo, kad United turi babkių, bet dėl kažkokių priežasčių žaidėjų jam nenupirko. Ateidamas į Spurs jis jau žinotų, kad pinigų čia nėra, Levy jam pasakytų tą patį dar iki pasirašant kontraktą. Tai būtų kvaila reikšt nepasitenkinimą tuo, ką pats jau žinojai bei apie ką jau buvai įspėtas.
User avatar
velnes
chaliavčikas galimai prie komunizmo
Posts in topic: 10
Posts: 2094
Joined: 03 Aug 2018, 17:00

hippo wrote: 06 Sep 2019, 11:37 Apibendrinant tai tie visi apdulkėję trofėjai aišku labai faina, Wengeras su Invincibles irgi viską įrodė, bet jau 2019 metai už lango, gerbiami draugai.
EPL titulas, laimėtas 2015 metais ne taip jau ir senai nuo 2019 metų. Tas pats Mauricijus jau tada Spursus treniravo ir iki dabar net priartėt prie tokio pasiekimo jam neišeina. Tuo labiau, kad Jose taktikos per tą laiką tikrai nepasidarė useless.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 5
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Wau wau wau, tik ka kitoje temoj perskaiciau, kad Dambrauskas viska imtu su City sudetim :madridista: o jus cia Mourinho nuvertinat :madridista: Jeigu tipo toki City gali bet kas treniruoti, tai kodel Mourinho negali Spurs'u treniruoti :confusion-shrug: Mano nuomone apie Maura visi zinot, bet siaip jo hyper pragmatiskas futbolas gali ir suveikti, jeigu komandos balansas butu idealus. T.y. ir kam pasuoti ir kam musti butu ir kam apsiginti, siuo atveju Spurs subalansuota tikrai padoriai. Plius Mourinho stabe = realesne galimybe nupirkti top klases zaideja/zaidejus. Aisku megsta jis ir nesamoniu pripirkti :whistle:

Aisku as visiskai nenoreciau Mourinho tokioj pozicijoj matyti. Ir nesitiki, kad Levy ji net svarstytu :whistle:
Scientist
Posts in topic: 6
Posts: 914
Joined: 11 Aug 2018, 01:03

velnes wrote: 06 Sep 2019, 13:47
hippo wrote: 06 Sep 2019, 11:37 Apibendrinant tai tie visi apdulkėję trofėjai aišku labai faina, Wengeras su Invincibles irgi viską įrodė, bet jau 2019 metai už lango, gerbiami draugai.
EPL titulas, laimėtas 2015 metais ne taip jau ir senai nuo 2019 metų. Tas pats Mauricijus jau tada Spursus treniravo ir iki dabar net priartėt prie tokio pasiekimo jam neišeina. Tuo labiau, kad Jose taktikos per tą laiką tikrai nepasidarė useless.
Taigi va. Mourinho PL laimėjo 2015, La Ligą 2012, ČL ir Serie A - 2010.
Futbolas gal ir juda į priekį, bet ne tokiais tempais, kad per kelis metus treneris dinozauru taptų.

Kiek trenerių yra nuo 2015 laimėję PL/La liga/Serie A? Tiek mažai, kad net iš atminties išvardint nesunku - Conte, Ranieri, Pepas, Enrique, Valverde, Zidanas, Allegri.

Likę gaunasi arba dar didesni dinozaurai, arba dar neįrodę, kad gali laimėt :think:
User avatar
hippo
Posts in topic: 19
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Loginės klaidos ir irrelevantizmai :arrow_up:
Jei nuo 2015 iki 2019 treneris negali tapti dinozauru, tai nuo 2019 iki 2023 irgi negali. Ir nuo 2023 iki 2027. Ir nuo 2027 iki 2031.
2013 Moyesas buvo toks geras Evertonui, kad net per geras, išėjo į aukštesnį levelį. 2016 jis jau nebeturėjo šansų treniruot Evertono lygio klubą. 2019 turi nedaug šansų treniruot bet kokį EPL klubą, nebent gelbėtojo rolėj vidury sezono.

Ką visokie dviejų arba vienos komandos lygų titulai turi bendro su aptariama tema irgi neaišku.
Sarri nieko nelaimėjo, nes Juventuso netreniravo. Dabar laimės, bet nežinau kuo tai padės trenerio ieškančiam Tottenhamui. Jiem reikia gero ir progresyvaus trenerio, o ne 2010 metais laimėto Italijos čempionato. Jei kažkam atrodo, kad Mourinho su Tottenhamu laimėtų EPL, tai tokiam asmeniui reikėtų persišviest galvą. Jei neatrodo, tai kas iš tų senų puodų? Kaip EPL titulas padėjo Ranieri treniruojant Nantes, Fulhamą ir Romą?
User avatar
velnes
chaliavčikas galimai prie komunizmo
Posts in topic: 10
Posts: 2094
Joined: 03 Aug 2018, 17:00

Moyesas ir 2013 ir 2016 ir 2006 buvo nieko
nelaimėjęs ir 2040 bus nieko nelaimėjęs, max mid-table lygio treneris. Aptariama tema ar gerai būtų Jose Spursam. Spursai EPL žaidžia kiek žinau. Jose žino, kaip EPL laimėt, kiek žinau. Su tais pačiais United, su kuriais apsišiko trečiam sezone, sugebėjo kokius 6 mėnesius apsimetinėt, kad kovoja prieš Pepo City. Čia 2017. Progresyvusis treneris Pochetino paskutinį kartą dėl
titulo kovojo 2016, kas vėliau privedė prie eilinės Totteringhamo dienos. Aš įsivaizduoju, šitą spursų sudėtį su Jose priešaky kovojant dėl EPL titulo geriau, nei jie daro dabar.
User avatar
Phect
Posts in topic: 22
Posts: 2888
Joined: 03 Aug 2018, 15:25
Location: Vilnius
Contact:

Skaitau šitą diskusiją nu ir negaliu patikėt tiesiog :lol: kolektyvinė demencija kolegas užpuola kiekvieną kartą praėjus keliems mėnesiams po eilinio Mourinho išgrūdimo iš klubo.
velnes wrote: 06 Sep 2019, 19:05Aš įsivaizduoju, šitą spursų sudėtį su Jose priešaky kovojant dėl EPL titulo geriau, nei jie daro dabar.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 5
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Faina ta fraze: ¨Treneris zino kaip laimeti¨ :madridista: atrodo lyg zino, po to vel nezino, tada vel zino :shifty: kai realiai viskas nuo daug smulkmenu ir atsitiktinumu priklauso :whistle: Mauras tarkim paeme La Liga 11-12 metu sezone, nes Pep'as neretai disponavo tokiais veikejais krastuose kaip Cuenca ir Tello...ir sekanti sezona vis tiek +15 tasku jiems FCB uzdejo. Conte Chelsea pirmais metais, kai labai jau idealu buvo Diego Costa ataka valde, Cesc'as saugus, gynyba dirbo uztikrintai, o kitamet kaip Conte sekesi be D.Costa ir dviem frontais mes jau puikiai zinom :whistle: Bet dabar kai neliko tokios atskirties tarp komandu ir City, Lpool, Spurs daznai varo arti maksimumo, Arsenal irgi pavojingi nors ir su prastu balansu, tai cia ne suns papas del titulo kovoti ir ne Maurui apie titulus svaigti.

As neatmetu galimybes, kad hyper pragmatiskas Mourinho futbolas, galetu leisti islaikyti dabartini lygi kuri laiko tarpa, nes balansas komandos geras, bet konkuruoti su taip varanciais City ir Lpool, no way...

Prie tos pacios temos. Yra toks statistinis rodiklis xG, Expected goals, kuris daugiau maziau parodo, kuri komanda labiau nusipelne laimet. Tai xG rodiklis buvo didesnis pas Spurs vs Lpool paskutines dvi rungtynes EPL ir CL, xG buvo didesnis pas Lpool Community Shield, buvo didesnis ir pas Chelsea Super Cup´e ir dar daug visokiu panasiu variantu galima rasti, o laimejo visur komanda su mazesniu xG, nes Sissoko ranka suzaide, Walker´is clearance nuo linijos padare, X zaidejas imuse, o Y zaidejas svaiste progas, PK serija pralaimejo ir pan. va jums ir zino kaip laimet.

Ranieri titulas irgi daug parodo, kad ten zvaigzdes gerai sukrito, nes visi klubai buvo pasede, o Spurs dar nepakankamai uzsipompave. Nenuneigiu Ranieri nuopelnu, kitas treneris ten gal vietoj 4-4-2 butu zaides atviriau aka 4-3-3 ir galimai pasiekes tik EL spot'a. Bet tolimesnei karjerai, tas zinojimas kaip laimeti nepadejo :whistle:

Man siaip viena A.A. Alekso Stanislovaicio fraze istrigus, sakydavo, jeigu visi treneriai blogai dirba, kazkas vis tiek tampa cempionu :D va ir gaunasi: "zino kaip laimeti" :lol: Cia aisku LT futbola buvo kalbeta, ne apie top lygi, kur pasitaiko tokiu treneriu kaip Pep'as, Klopp'as ir etc. Kas liecia trenerius, tai Pep'as vienareiksmiskai yra geriausias treneris, o Simeone ir Klopp'as yra puikus vienos formacijos specialistai, vienas 4-4-2, kitas 4-3-3 ir kai turi tam tinkamus zaidejus, tai reikia tik nueiti pasiimti pop corn'u.
User avatar
hippo
Posts in topic: 19
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Phect wrote: 07 Sep 2019, 01:28 Skaitau šitą diskusiją nu ir negaliu patikėt tiesiog :lol: kolektyvinė demencija kolegas užpuola kiekvieną kartą praėjus keliems mėnesiams po eilinio Mourinho išgrūdimo iš klubo.
This
The_Red_Army wrote: 07 Sep 2019, 10:19 Faina ta fraze: ¨Treneris zino kaip laimeti¨ :madridista: atrodo lyg zino, po to vel nezino, tada vel zino .
and that.

“Žino kaip laimėti EPL/La Liga/Serie A/etc“ yra viena iš klišiausių futbolo klišių.
Scientist
Posts in topic: 6
Posts: 914
Joined: 11 Aug 2018, 01:03

hippo wrote: 06 Sep 2019, 18:18 Loginės klaidos ir irrelevantizmai :arrow_up:
Jei nuo 2015 iki 2019 treneris negali tapti dinozauru, tai nuo 2019 iki 2023 irgi negali. Ir nuo 2023 iki 2027. Ir nuo 2027 iki 2031.
2013 Moyesas buvo toks geras Evertonui, kad net per geras, išėjo į aukštesnį levelį. 2016 jis jau nebeturėjo šansų treniruot Evertono lygio klubą. 2019 turi nedaug šansų treniruot bet kokį EPL klubą, nebent gelbėtojo rolėj vidury sezono.

Ką visokie dviejų arba vienos komandos lygų titulai turi bendro su aptariama tema irgi neaišku.
Sarri nieko nelaimėjo, nes Juventuso netreniravo. Dabar laimės, bet nežinau kuo tai padės trenerio ieškančiam Tottenhamui. Jiem reikia gero ir progresyvaus trenerio, o ne 2010 metais laimėto Italijos čempionato. Jei kažkam atrodo, kad Mourinho su Tottenhamu laimėtų EPL, tai tokiam asmeniui reikėtų persišviest galvą. Jei neatrodo, tai kas iš tų senų puodų? Kaip EPL titulas padėjo Ranieri treniruojant Nantes, Fulhamą ir Romą?
Tai kad tamstos atsakymas lygiai tokie patys irelevantizmai. Moyeso pavyzdys čia kaip suprantu turi parodyt, kad futbole treneriai greit gali likt ant ledo, tapt dinozaurais or smth, tik kad Moyesą su Mourinho lygint tai kaip pirštą su patranka, su visa pagarba.

Mano poste akcentas yra labiau ne ant pačių titulų, o jų timingo ir recency (šviežumo?) replikuojant į Mourinho yra 'dinozauras', kas man sunkiai dera su tuo, kad jis didelius pasiekimus apturėjo ne kažkada seniai seniai, o prieš 4 metus. Ir tie pasiekimai buvo ne kokį vidutinioką stumtelt per 2 vietas, o paimt major titulą. Moyeso pavyzdys lygiai taip pat ir įrodo, kad overachievint su vidutiniokais nėra tas pats, kas managint top klubą. Ir ne kiekvienas mid-table treneris tą šuolį pajėgus padaryt.

Kad Mourinho Spursams netinkamas, aš dar pirmoje savo žinutėje parašiau, tai nereik traukt šitos dalies iš konteksto ir pritempinėt, kad turėt ką paoponuot.
Sutinku ir kad Spursams reikia kitokio trenerio, ir kad titulai patys iš savęs kompetencijai daug neprideda. O bet tačiau nesutinku, kad Mourinho jau tik rinktinėms/pensijai tinkamas. Tik kad jis PL dar darbą gaus irgi nelabai tikiu. Kokia Italija gal visgi jam dabar labiau tiktų.
User avatar
hippo
Posts in topic: 19
Posts: 4271
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Scientist wrote: 09 Sep 2019, 14:37
Sutinku ir kad Spursams reikia kitokio trenerio, ir kad titulai patys iš savęs kompetencijai daug neprideda. O bet tačiau nesutinku, kad Mourinho jau tik rinktinėms/pensijai tinkamas. Tik kad jis PL dar darbą gaus irgi nelabai tikiu. Kokia Italija gal visgi jam dabar labiau tiktų.
Tada jau net nebežinau dėl ko mes čia ginčijamės, nes panašiai galvoju.



Net suabejojau ar kartais diskutuoju ne su savo išgalvotais oponentais, bet patikrinęs radau šitą:
velnes wrote: 06 Sep 2019, 19:05 Aš įsivaizduoju, šitą spursų sudėtį su Jose priešaky kovojant dėl EPL titulo geriau, nei jie daro dabar.
Post Reply