[EFC] Premier League

User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 53
Posts: 4176
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

Smagus 0:0 gavosi. :handgestures-thumbup:

Pasirodo Evertonas gali prieš big boys drausmingai sužaisti. Gomes daug ramumo duoda po atsikovotų kamuolių (išskyrus tą vieną epizodą), tik iš Walcotto ir Bernardo daugiau norėjosi, tik kad Walcott šiandien daug gynybinio darbo gavo, tai galima atleisti.
User avatar
reyu
mes que un club
Posts in topic: 66
Posts: 1945
Joined: 06 Aug 2018, 08:17

Niekas negalvojo, kad bus lygiosios?
User avatar
aBil
Posts in topic: 8
Posts: 1201
Joined: 03 Aug 2018, 17:42
Location: Edinburgh

Gal ir galvojau, bet neprasinešiau pro visas temas kaip Vale, tai kas dabar įrodys.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

reyu wrote: 11 Nov 2018, 18:16 Niekas negalvojo, kad bus lygiosios?
Žinojau kad bus 0-0, nes Evertonas labai retai su clean sheetu išeina ir dar rečiau patys neįmuša :angelic-whiteflying:

Ir dabar jau galima be jinxo pavojaus pasisakyt apie Rossą. Gaila, kad taip trumpai žaidė, matosi, kad jis vis dar big geimų žaidėjas ir širdy vis dar true Evertonian.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Iš tikrųjų tai šiek tiek nustebino žaidimas. Toks nelabai būdingas dabartiniam Evertonui ir bendrai Silvai - beveik neegzistuojantis puolimas ir rimta organizacija gynyboj. Kadangi nuo Moyeso laikų nelabai buvo tokių kietų backs to the wall performansų, tai užskaitau ir žaidimą ir rezultatą. Daug geriau negu eilinį kartą "pralaimėjom, bet garbingai, davėm kovą, tik porą kartų gynyboj užmigom ir progų neišnaudojom".

Ir Mina egzaminą išlaikė.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Image

Malonu, kad nors nenulaužė kojos. Ir kad pertrauka bus.

Ta proga pasakysiu, kad mane užknisa ta taisyklė, kad jei teisėjas matė ir įvertino kažkokį veiksmą (net jei tas įvertinimas yra visiška nesąmonė) tai po rungtynių nebegalima to įvertinimo peržiūrėt ir bent baną įpaišyt duotuoju atveju.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Tuo tarpu Riudigeriui neužteko iš savęs pasidaryt klouną aikštėj, nutarė pratęst ir po rungtynių
“He (Bernard) was diving and I told him to stand up. Then he came with a lot of speed and hit me with his forehead, so for me to get a yellow card — to me that’s a joke.
:madridista:
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Iki šiol susilaikiau nuo Silvos vertinimų, bet gal jau ir atėjo laikas. Sužaista jau šiaip ar taip 12 rungtynių ir visi naujokai jau išbandyti.

Bukai žiūrėdami į lentelę, nieko gero nepamatysim – kai atėjo į komandą, ji buvo 8 vietoj, o dabar 9, žemiau už WATFORDĄ!
Ne bukai žiūrint, gerų ženklų yra. Jokių stebuklų gerb. treneris neparodė – propaguoja savo mėgstamą žaidimą su 433/4231 formacija, aukštu spaudimu (bet saikingu, proto ribose) ir išnaudodamas kraštus. (Nieko nuostabaus, kad Evertonas atlieka daugiausia crossų lygoj). Kažkiek nustebino, kad komanda yra blogiausia ir puolant ir ginantis nuo kampinių. Ginantis nuo standartų padėtis gerėja, o puolant gal irgi pagerės, ant popieriaus Gylfi+Mina atrodo mirtinas duetas.
Ir bendrai žaidimo kokybės kreivė kyla į viršų. Klausimas kiek čia trenerio nuopelnas, nes vienas po kito į komandą įsijungė naujokai. Dabar starte žaidžia jau 5 su Silva atėję žaidėjai. O tais, kurie liko po Big Samo, Silva irgi negali skųstis. Pickford, Coleman, Keane, Gana, Gylfi, Walcott - tokios kokybės jis gyvenime nebuvo turėjęs. Ir svarbiausia, kad visi daugiau ar mažiau tinkami jo ideologijai. Vienintelė problema liko straikeris. Tosunas irgi nėra labai blogas, bet į Silvos stilių neįsipaišo. Tenka spręst tą problemą į priekį statant Richarlisoną.

Šiaip tai aš skaitau, kad didžiausias Evertono grobis yra ne Silva, o Brandsas. 6 iš 6 jo pirkinių/nuomų pasiteisino (!) (Dėl Minos gal dar anksti tokioms išvadoms, bet kai žmogas, nežaidęs 3 ar 4 mėnesius, nepasimeta išmestas tiesiai į Stamford Bridge, tai geras ženklas, sutikit). Jau nekalbant apie tai, kaip sugebėjo per vieną langą atsikratyt visa mediena.
Vienžo, net jei Silvai nepaeis, su tokiu direktorium turbūt neprapulsim. O ir Silvos nuopelnų nereikia nurašyt šitoj vietoj. Žaidėjų pirkimas vis tiek bendras darbas.

A, už ką norėjau specialiai pagirt strategą, tai už rungtynes su Chelsea – parodė, kad kai reikia gali ir kokybišką autobusą pastatyt, kas yra cool, žinant jo gynybos reputaciją. O šiaip tai buvo ir geresnių sprendimų ir blogesnių, bet bendrai man kol kas labiau patinka negu nepatinka. Žiūrėsim ką laikas toliau rodys.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Sveikinu visus bokalo ekspertus su normalaus futbolo sugrįžimu.

Rytoj must-win rungtynės namie su Cardiffu.
Silva pranešė džiugią žinią, kad Gylfi su Gomesu sveiki ir pasiruošę rungtynėms. Apie Lookmaną nutylėjo, bet nuotraukos iš treniruotės rodo, kad jis ten dalyvavo.

Hilarious fachtas:
Warnock has won his last three games against Everton in all competitions, including victories at Goodison Park with QPR in 2011 and Crystal Palace in 2014.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Sudėtis ta pati kaip su Chelsea.
Kad Mina išsaugojo vietą starte pritariu, dėl Richarlisono smaigaly prieš tokias komandas kaip Cardiffas namie nepritariu, bet esu pasiruošęs pripažinti, kad klydau.
Grobari
Posts in topic: 69
Posts: 167
Joined: 10 Aug 2018, 13:50

Su kairiakoju centro gyneju reik manyti susijes Evertono zaidimas kairiu krastu. PAGALIAU. Nes ankstesneje sezono stadijoje skaudejo akis is to kaip Coleman ir Walcott duetas bandydavo suregzti pozicine ataka.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Skystas performansas ir lucky pergalė.
Išskyrus 3 taškus ir antrą iš eilės clean sheetą, nedaug pozityvų. Keane solidumas, Lookmano liaudies šokiai su kamuoliu, o daugiau nieko labai gero. Mažai smegenų, krūvos blogų sprendimų, ypač paskutiniam trečdaly.
hippo wrote: 24 Nov 2018, 16:39 dėl Richarlisono smaigaly prieš tokias komandas kaip Cardiffas namie nepritariu, bet esu pasiruošęs pripažinti, kad klydau.
Pripažįstu, kad buvau visiškai teisus.
User avatar
ValeTH
Posts in topic: 9
Posts: 139
Joined: 08 Aug 2018, 19:25

Koks metas, tai pastebėti. Evertono tvarkaraštis tai begalo įdomus. Visas kovas su TOP6 lošia išvykoje, o namuose begalė rungtynių su apatinės lentelės komandomis. Nevertinsiu, ar tai gerai, ar blogai, bet įdomu, kaip antroje dalyje seksis su TOP6 komandomis namuose.

O šiaip tai Evertonas pats TOP6 komandą šiuo metu. 6 pozicija ir turbūt hippo su Grobari kol kas patenkinti.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

ValeTH wrote: 25 Nov 2018, 20:13 Koks metas, tai pastebėti. Evertono tvarkaraštis tai begalo įdomus. Visas kovas su TOP6 lošia išvykoje, o namuose begalė rungtynių su apatinės lentelės komandomis. Nevertinsiu, ar tai gerai, ar blogai, bet įdomu, kaip antroje dalyje seksis su TOP6 komandomis namuose.

O šiaip tai Evertonas pats TOP6 komandą šiuo metu. 6 pozicija ir turbūt hippo su Grobari kol kas patenkinti.
Taip, lygiai prieš mėnesį rašiau šitą postą:
Įdomus tvarkaraštis laukia. Atkreipkit dėmesį į namų ir išvykų rungtynes.

Man United (A) Brighton (H)
Chelsea (A) Cardiff (H)
Liverpool (A) Newcastle (H)
Man City (A) Watford (H)

Iš to seka, kad jei yra noras nenusirident lentelės laiptais žemyn, tai let’s make Goodison a fortress again, kaip sakė gerb. Silva. Nes išvykose daug taškų nenusimato, švelniai tariant.
Kol kas nesiridenti laiptais ir daryti tvirtovę iš Goodisono sekasi neblogai. Jei priskaičiuosim prieš tai buvusį mačą su Palace, namie 9/9. Išvykose prieš big boys savaime suprantama taškais nelyja, 1/6 (1/9 įskaičiuojant Arsenalą).
Pralošus Arsenalui ir United, beigi paėmus tašką iš Chelsea, iš likusių rungtynių prieš top6 nusimato maždaug tiek pat taškų. Derbis yra beprasmiškos varžybos, su City irgi nieko nesišviečia, tai lieka Spursai, jei nežais kaip vs Chelsea.

Žiūrint į ateitį kažko gero iš tokio tvarkaraščio nematau, nes žaidžiant prieš byg klabz namie, pergalės vis tiek nepasipils, o prieš vidutiniokus/slabakus išvykose taškų bus mažiau.

Dėl užimamos vietos tai kaip čia nebūsi patenkintas. Tiesa, išlaikyt 6 vietą būtų stebuklas, o po to kai visi naujokai pasveiko ir įsiliejo į komandą, tai 7 vieta yra ne kažkoks pasiekimas, o privalomas dalykas. Skaitau, kad Evertono sudėtis yra 7 lygoj.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Į kažkokią kitą temą reikėtų dėt, bet tingiu galvot.
Silva nedrąsiai užsimena, kad galimai bandys paimt Gomesą permanentiškai:
“I think in the right moment we have to do something to achieve one player like Andre,” Silva said.

“We have time to do that. We are happy with him, he is enjoying the moment here and I don't think it is a good moment to talk every week because it's better they (Barcelona) forget about him a little bit about Andre!

“You go there in the right moment. Andre is enjoying his time but we don't want to put this pressure of a decision on him. It is early.
Suprantama, kad early, neaišku kaip baigsis sezonas, ką jis pats galvos ir ko norės Barcelona, bet jei jis bus parduodamas, tai tikrai turėtų būt vienas iš pirmų pasirinkimų. Dar kartą aplodismentai Brandsui. Kaip ir Digne atveju, jaunuolis viršija (mano) lūkesčius. Jei sezono pradžioj vidurys buvo silpniausia Evertono vieta ir buvo gaila žiūrėt į Gana, bandantį nudirbti 2 žmonių darbą, tai dabar vidurio saugų duetas už top6 ribų neturi lygių, o kai kas ir iš top6 galėtų pavarvint seilę.

Prisipažinsiu, kad mano bokalinis supratimas apie futbolą šitoj vietoj sušlubavo. Galvojau, kad sėkmingas Gana naparnikas turėtų būt tipo Barry arba geriausių laikų Schneiderlinas. Gomesas ant popieriaus atrodo per daug linkęs į ataką ir nepatikimas gynyboj, todėl atrodytų, kad jam žaidžiant kartu su terjero stiliaus Gana, turėtų atsivert daug skylių. O ir pasuotojas jis nėra stebuklingas. Bet praktiškai kažkodėl ta pora veikia gerai.

Ir šiaip jis gerai varo, vis geriau atrodo be kamuolio ir vis rečiau pasiklysta erdvėj, o fiziškai yra tiesiog sutvertas angliškam futbolui. Turint galvoj naują aplinką ir kiek laiko jis nežaidė, tai net nelabai yra prie ko prikibt, išskyrus retus atvejus, kai persistengia su kokiu mandru pasu arba padaręs reidą į boksą pramuša iš nulinio kampo. Bet čia smulkmenos.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Įdomus reiškinys. Kaip žinia kai atėjo Silva mes visi labiausiai nerimavom dėl gynybos, prisimindami jo pasiekimus toj srity su Hullu ir Watfordu. Sezono pradžia nerimo neišsklaidė, bet kuo toliau, tuo gynybiniai reikalai gerėja. To be fair gynyba dabar atrodo įspūdingiau negu puolimas su visais Richarlisonais. Tą sako ir skaičiai – pagal įmuštus golus Evertonas ima 7-8 vietą lygoj, o pagal praleistus iš dugno jau pakilo į 5-6.
But while Marco Silva’s Everton are fun, it’s actually their defense that’s making them competitive. Their attack is fine. They average 1.14 expected goals per game, that’s 11th in the Premier League. They take 13.54 shots a game, that’s the sixth most. So they create a lot of below average shots and hope to eventually grind opponents down. It’s not the prettiest thing in the world, but they’ve hit on a combination of attackers with Richarlison up front, Theo Walcot, Gylfi Sigurdsson and Bernard in a band of three behind him and Seamus Coleman and Lucas Digne providing simultaneous width that more or less gets the job done.

But what’s fascinating about Everton is that this acceptable attack is complemented by a strong defense. The Toffees are one of only six Premier League teams that allow opponents less than one expected goal per game. Their 0.96 xG allowed is fifth best in the Premier League. They do it by allowing comparatively few shots. Opponents take 10.15 shots against them per match, only Manchester City, Liverpool and Chelsea allow fewer shots.
Citata paimta iš Statsbomb, kur gerb. prelegentas, pasiremdamas statistika, pateikia savo versiją, kaip čia taip netikėtai pavyko sutvarkyt gynybą. Pagal jį komandinis Evertono presingas yra skystas, bet komandą gelbsti fenomenalus Gana žaidimas.
https://statsbomb.com/2018/11/idrissa-g ... g-defense/

Mano kuklia nuomone tai čia tas atvejis kai statistika per daug laisvai interpretuojama ir daromos overdramatiškos išvados, bet dalis tiesos tame yra.
Tik nežinau ar čia labiau reikėtų džiaugtis, kad turim tokį gerą žaidėją (ir kad su Gomeso atėjimu jis pagaliau yra gerai išnaudojamas), ar bijot dėl to, kad visas žaidimas pakabintas ant snarglių. Taip sakant viena trauma ir aufiderzein.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Nežinau kodėl žiūriu. Įprotis toks susidarė. Some kind of masochism, ai ges.

Sudėtis kaip įprasta.
Oponentai:
Starting XI: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri, Mane, Salah, Firmino.
User avatar
hippo
Posts in topic: 852
Posts: 4267
Joined: 05 Aug 2018, 11:54

Pasisekė neprasileist per pirmas 15 minučių, kai virai turbūt trenerio nurodymu bandė pasirodyt labai drąsūs ir progresyvūs su kamuolio įžaidinėjimu nuo vartų. Toliau viskas apsitvarkė, pagal progas 2-2.
User avatar
ValeTH
Posts in topic: 9
Posts: 139
Joined: 08 Aug 2018, 19:25

Tiesiog gražu žiūrėti, kaip jūsų komanda žydi prie Gomeso.
User avatar
Furis
Site Admin
Posts in topic: 53
Posts: 4176
Joined: 03 Aug 2018, 15:03

RIP Pickord
Post Reply