Vilniaus Žalgiris

User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Sportas.lt praneša, kad į Žalgirį grįžta Kazlauskas (čia žaidęs dar būdamas visišku pacuku prieš 10 metų). Jausmai prieštaringi, nes šiaip vienas nemėgstamiausių Lietuvos futbolininkų ir jei žiūrėt kaip į tiesioginę pamainą Hugo, tai ji biškį nelygiavertė. Bet su naujom taisyklėm lietuvių reikia, padoraus lygio lietuvių rinkoj mažai, Kazlauskas vienas iš tų nedaugelio. Lietuvoje žaisdamas ir Atlante, ir Riteriuose efektyvus buvo ir įvarčių visai nemažai mušė.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Samir wrote: 11 Jan 2022, 13:36 Sportas.lt praneša, kad į Žalgirį grįžta Kazlauskas (čia žaidęs dar būdamas visišku pacuku prieš 10 metų). Jausmai prieštaringi, nes šiaip vienas nemėgstamiausių Lietuvos futbolininkų ir jei žiūrėt kaip į tiesioginę pamainą Hugo, tai ji biškį nelygiavertė. Bet su naujom taisyklėm lietuvių reikia, padoraus lygio lietuvių rinkoj mažai, Kazlauskas vienas iš tų nedaugelio. Lietuvoje žaisdamas ir Atlante, ir Riteriuose efektyvus buvo ir įvarčių visai nemažai mušė.
As taip ir maniau, kad bus Suduva ar Zalgiris, logiskai mastant abu klubai turejo mesti tinklus pagal dabartine situacija, bet VZ nesudetingai gali nukonkuruoti zaideja, jeigu tikrai jo nori.

Vareikai naujiena ne kazka, nes Kazlauskas geriausiai atrodo AML. Kitavertus Vareika dar traumuotas ir jeigu liks VZ sudety ir nebus skolinamas, tai pradzioj gaus 20-30 minuciu po keitimo. Turet fitted varianta logiska.

Siaip jo greiciai ir fizika, gebejimas uzsikirsti ir prasmugiuoti A lygos standartais daugiau nei pakankami. Zaisdamas AML pozicijoje starte turetu 15 ivarciu sumusti dar kokius 5 asistus padaryti dabartinio lygio A lygoj, gera sezona galetu ir daugiau, tas 15-lika ir 5 tiesiog reference.

Didziausia jo problema, tai galva, niekada negali buti tikras, kad atidirbs 100%, kad bus motyvuotas, kad po pramazinto sanso neis i frustracija ir etc. Siuo atzvilgiu niekad nebuvo labai patikimas. Ir tikrai ne Hugo Videmont lygio.

Vytas Gaspuitis tos pacios agenturos, galvojau abu nuses Suduvoj, bet jeigu tik VZ nores abu hijack'ins tik nzn ar jiems reikia CB.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Pranešta, kad iš komandos išeina žmogus-kortelė Gamakovas.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Prasidėjo pasiruošimas sezonui:
https://fkzalgiris.lt/zalgiris-pradejo- ... m-sezonui/
Trenerių dispozicijoje nuo pirmos dienos buvo 14 pernai pagrindinei ekipai atstovavusių žaidėjų, kurie turėjo galiojančias sutartis arba jas prątęsė: vartininkas Edvinas Gertmonas, gynėjai Saulius Mikoliūnas, Mario Paveličius, Djbrilis Diaw, Joelis Bopesu, Ivanas Tatomirovičius, Kipras Kažukolovas, saugai Ovidijus Verbickas, Mantas Kuklys, Gustas Jarusevičius, Matas Vareika, puolėjai Adamsas Olubi, Josipas Tadičius ir Meinardas Mikulėnas.

Jiems konkurenciją sudarys pernai „Nevėžiui“ skolintas saugas Motiejus Burba, prieš kelias dienas sutartį su klubu pasirašęs saugas Donatas Kazlauskas, ir praėjusį sezoną B komandai atstovavę jaunieji žaidėjai: vartininkas Dovas Elzbergas, gynėjai Nojus Stankevičius, Gabrielis Nikonovas.

Dar 5 žaidėjai dėl skirtingų priežasčių prie komandos prisijungs artimiausiomis dienomis. Kroatas Tomislavas Duka ir ganietis Francis Kyeremeh užtruko dėl asmeninių priežasčių, serbą Nemanja Ljubisavljevičių pristabdė liga, o Vilius Piliukaitis sportuodamas individualiai patyrė traumą. Iš Argentinos vėliau atvyks ir naujokas Nicolas Gorobsovas.

Dalis praėjusį sezoną komandoje buvusių žaidėjų į ekipą negrįžo. Naują klubą susirado rezultatyviausias praėjusio sezono žaidėjas Hugo Videmont‘as, taip pat nebepratęstas bendradarbiavimas su bulgaru Milenu Gamakovu. Pasibaigus sutartims su „Žalgiriu“ naujas karjeros galimybes svarsto Karolis Uzėla, Marko Karamarko, Jakubas Sylvestras bei Tomislavas Kišas.
Iš šito išeina, kad tarpsezoniu reikia (prioriteto tvarka): 1. DM (jei išeina Uzėla, kas tikėtina). 2. CF, nes Tadičius pagrindiniu puolėju yra vargo vakarienė. 3. LB, nes Bopesu neturėtų būti daugiau nei atsarginis. Priklausomai nuo to, kokiu išsidėstymu bus žaidžiama, galimai reikia ir AM (nors jei bus 4-3-3, su Verbicku, Gorobsovu ir nauju DM plius Kukliu nuo suolo galima ne per blogiausiai gyvent).
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

15min praneša, kad Uzėla pereis į RFS. Toks truputį tarpsezonio wtf, kad Uzėla išeis buvo galima prognozuoti, bet kad eis į čempionatą, kuris geriausiu atveju yra panašaus lygio (o tikriausiai ir silpnesnis) nei Lietuvos, tai labai keista. Pinigai kad ten labai didesni būtų irgi nesitiki (juolab šiais metais LT žaidėjams LT klubai tikėtinai dosnesni), tai peršasi mintis, kad kokios senos nuoskaudos ar užgautos ambicijos čia sužaidė.
pauleska
Posts in topic: 16
Posts: 1009
Joined: 06 Aug 2018, 15:16

Na kiek esu girdėjęs, Latvijoje daug kur, o ypač RFS, pinigai tikrai yra ženkliai didesni mokami lyderiams nei Lietuvoje. Tik labai abejoju, kad Uzėla ten patenka į tokią kategoriją. Kita vertus, jeigu latviai jau ir role playeriams gali didesnes algas mokėt nei A lyga, bus liūdna
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Kas liecia Latvijos lyga, tai tenais 4 klubai gali moketi didesnes algas nei betkuris A lygos klubas, RFS kiek man zinoma yra 4-tas klubas is tu keturiu. Jie skirtingai nuo Riga FC pinigais nesisvaisto, bet moka kiek daugiau nei VZ dauguma atveju ir dar duoda padorias premijas.

Latvijoje zenkliai daugiau pinigu paskutiniu metu ir tenais lygis mano supratimu bus aukstesnis uz A lygos, nors kartais uzmetus aki jis irgi labai so, so. As pats kazkada galvojau, kad jeigu gyvenimas priverstu grizti arciau LT, tai Latvija galimai butu variantas, nes Lietuvoje tu variantu nelabai yra, o Latviu klubai ir investuoja ir training ground'us statosi ir pan.

Griztant dar prie Uzela, tai reikia nepamirsti, kad Valerijus Mizigurskis norejo, kad jis iseitu is VZ bet kokiu atveju, nes Vilma jam jau seniai nusibodus. All in all, reikia sulaukti oficialiu ziniu.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

RFS 6-tadieni atvyks zaisti vs VZ Sportimoje 14h. Tai galesit paziureti i K.Uzela su proper melynais marskineliais :D

Rungtynes bus transliuojamos tiesiogiai RFS TV kanalu Youtube'j. Biski juokinga, kad ne VZ jas transliuos, o RFS nors zaidziama Vilniuje.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Sita istorija apie Uzela suzinojau savaite anksciau, bet negalejau nieko sakyti, visgi, kad dabar jau viskas spaudoje, tai pasiskaitykite:

Cia bus parasyta detaliau, kaip Vilma susimove ir prarado "training compensation" uz Karoli Uzela. Taip pat parasyta, kad iki Sausio 25 dienos gali Uzela i kita geresnio lygio kluba iseiti nei RFS.

Daugiau detaliu cia ----> https://www.sportas.lt/naujiena/448679/ ... es-kartoms
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Durnai čia gavosi, atrodo. Įdomu, kokia buvo logika nesiūlyt kontrakto. Užmušk netikiu, kad Vilma "pamiršo" arba "nežinojo" apie training compensation. 90min forume mačiau kažkokią spekuliaciją, kad sąmoningai leido lengviau į užsienį išeit, kad Uzėla į Sūduvą arba Kauno Žalgirį neišeitų. Keista, bet gal ir įmanoma.
Yra ir gera žinia: atriezų karalius Diaw kraustosi į Ukrainą.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Samir wrote: 23 Jan 2022, 16:19 Durnai čia gavosi, atrodo. Įdomu, kokia buvo logika nesiūlyt kontrakto. Užmušk netikiu, kad Vilma "pamiršo" arba "nežinojo" apie training compensation. 90min forume mačiau kažkokią spekuliaciją, kad sąmoningai leido lengviau į užsienį išeit, kad Uzėla į Sūduvą arba Kauno Žalgirį neišeitų. Keista, bet gal ir įmanoma.
Yra ir gera žinia: atriezų karalius Diaw kraustosi į Ukrainą.
Uzelos training kompensasija, kaip zinai turejo buti nemaza, galimai ir 150k.euru siektu + future procentai. As netikiu, kad tai padaryta, kad neiseitu i Suduva ar Kauno Zalgiri, gal reiketu labiau sakyti Panevezi, nes jiems ta X suma + alga Uzelai gautusi tokia nasta, kad uz ta pacia suma 2-4 zaidejus galetum nupirkti(KZ atveju ir 7-nis), tai imdamas Uzela darytum paslauga VZ, nes ne tik jiems sumoketum apvalia suma, bet dar ir pats prarastum galimybe paimti 1-3 zaidejus. Vilma aiskiai norejo "training compensation", bet matomai galvojo, kad deadline'as kita data, t.y. kontrakto pabaigos data, nes pasiule sutarti 2 dienos iki kontrakto pabaigos, o ne 2 menesiams kaip kad turejo pateikti.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Kaip suprantu, jei einama iš LT į LT, tai reglamentuoja LFF nuostatos, kuriose treniravimo mokesčio galimai nėra. Todėl pereinant į kitą LT komandą liktų tik alga ir dar kažką jau pats atgautum iš training compensation, jei žaidėjas į užsienį išeis.
Aišku, gal ir apsižioplino, pasitaiko ir tokių dalykų. Tuomet gera pamoka, tik brangoka.
User avatar
reyu
mes que un club
Posts in topic: 33
Posts: 1945
Joined: 06 Aug 2018, 08:17

Matas Vareika turbūt nebus labai patenkintas, nes vietoj Videmont dabar turės konkuruoti su dviem: Donatu Kazlausku ir Fabien Ourega. Panašu, kad metas žaidimo laiko ieškoti kitur.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Matas Vareika yra daugiausiai paminėjimų šitam forume už žaidimo laiko minutę gaunantis Žalgirio žaidėjas.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

Vareika turbut drasiai paimtu bent keli A lygos klubai, pats zinau ne viena dabartini A lygos klubo vyr. treneri, kuris Vareika nors rytoj pasiskolintu, klausimas kiek VZ suinteresuoti ji kazkam skolinti ypac kas bus galimai salia ju lentelej.

Man noretusi ji pamatyti Hegelmann, Panevezy ar KZ, kad ir Riteriuose, bet nei KZ, nei Riteriams turbut is principo neskolins(o ir jie neaisku ar noretu ruosti zaideja VZ), Panevezi gali ivertinti kaip konkurenta, nebent paskolintu del Urbono, nes lyg su Vilma pakankamai gerai sutaria, bet klausimas ar ten nereiketu ant suolo sedet Vareikai. Lieka Hegelmann kaip reali opcija. Dar variantas butu kokia Banga, kur tikrai nera konkurentas VZ ir prarado Urbi.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Omikrono dėka šiandien su Wigry Žalgirio vartininkų bendras amžius buvo 32 metai: pirmam kėliny stovėjo penkiolikmetis, antram septyniolikmetis. :D
Oyewusi, pagal tai kaip šiandien žaidė, irgi konkurentas į Mato Vareikos poziciją.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 20
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

Samir wrote: 29 Jan 2022, 18:58Oyewusi, pagal tai kaip šiandien žaidė, irgi konkurentas į Mato Vareikos poziciją.
Oyewusi pirmose stebėjau. Tikrai patiko. Labai direct žaidėjas, nebijo 1vs1 žaist, techniškas. Norėčiau, kad pasiliktų.
The_Red_Army
trancendentine reiksme
Posts in topic: 149
Posts: 4002
Joined: 04 Aug 2018, 17:33

T-Wolves wrote: 29 Jan 2022, 21:52
Samir wrote: 29 Jan 2022, 18:58Oyewusi, pagal tai kaip šiandien žaidė, irgi konkurentas į Mato Vareikos poziciją.
Oyewusi pirmose stebėjau. Tikrai patiko. Labai direct žaidėjas, nebijo 1vs1 žaist, techniškas. Norėčiau, kad pasiliktų.
Antroj Slovenijos buvo imuses 19 ivarciu per 32 rungtynes, tai atrodo visai idomus pasiekimas. Auksciausioje lygoje Slovenijos jau tiek daug nezaide ir stats krito iki 3+1, o ir klubas nebuvo dominuojantis lygoje, bet A lygoje ir VZ visai tiketina butu vel graziai stats apturet.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Turim naują balkanišką pavardę. Marko Miličkovič, 23 metų, AM, rezultatyviausias šio sezono Juodkalnijos čempionato žaidėjas (10 įvarčių per 18 rungtynių). Pirmas juodkalnetis komandoje.
AM, kuris matyt bus startinis, perša mintį, kad Verbickas ir Gorobsovas, kurie irgi turi būt startiniai, žais duoble pivote, o tikro DM (kaip pernai Uzėla) pagrindiniam vienuoliktuke nebus.
User avatar
Samir
Posts in topic: 288
Posts: 897
Joined: 05 Aug 2018, 15:25

Turim konkurentą Bopesu - 25 metų kroatas Petar Mamič, gana nemažai žaidęs Kroatijos čempionate ir truputį - Lenkijoje.
Dar reikia centro gynėjo, vidurio / atraminio saugo (peržiūroje yra kažkoks kazachas, turėjo žaisti su Wigry, bet buvo pakeistas prieš rungtynes, matyt trauma) ir pageidautina puolėjo.
Post Reply