Ligue 1

Kuris į Ligue 1 atvykęs veteranas atrodys geriausiai?

Alexis Sanchez
10
43%
Moussa Sissoko
2
9%
Aaron Ramsey
5
22%
Kasper Schmeichel
6
26%
Maxime Gonalons
0
No votes
 
Total votes: 23
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Tai ta švenčių proga ir TOP10 pasisekusių transferų suvestinė.

1. Wahbi Khazri. 7M Sunderland :arrow_right: ASSE

Image

Geriausias pirkinys per keletą pastarųjų metų tai tikrai. 9 įvarčiai per 16 mačų yra tiek daug, kad to nebuvo padarę nei Payet nei Aubameyang savo žaliųjų laikais. Už savo dabartinę aukštą vietą ASSE pusę duoklės gali atiduot tunisiečiui ir jei traumos nepjaus ir forma niekur nedings, tai ASSE vien dėl jo galėtų būti pretendentas dėl ČL spot’o.

2. Jonathan Bamba. Atėjo kaip laisvasis agentas.

Image

Galtier žinojo ką gauna ir ko jo komandai reikia. Bamba su Pepe šiai dienai yra viena įdomiausių wingerių pora. Atėjo už dyką, jau spėjo primušt 8 golus ir atiduot 2 asistus. Dogų kišenė po sezono ar kito bus papildyta gražia dviženklė suma.

3. Lebo Mothiba. 4M Lille :arrow_right: Strasbourg.

Image

Lille paleido puolėją dėl DNCG reikalavimų, o Strasbourg džiaugiasi tūrėdami Bafana Bafana jaunuolį su 8 įvarčiais. T-Wolves ankščiau įmesta nuoroda sakė, kad pirmus 7 golus jisai juos įpierino iš tiek pat smūgių į vartų plotą.

4. Andy Delort. Nuoma iš Toulouse į Montpellier.

Image

Klaidžiojo bachūras kaip ilgas pimpalas per panelių klynus ir atrodo vėl surado sau tinkamą vientelę. Žinant Delort, tai spėčiau, kad ilgai čia neužsibus, o jei užsibus, tai forma praras. Anyway, langedokai gali džiaugtis 4 vieta lentelėj, o komandos lyderis savo statiska: 7 įvarčiai ir 3 asistai.

5. Juan Bernat. 5M Baeyrn :arrow_right: PSG

Image

Su Kurzawos nesibaigančiomis traumomis, LB buvo viena iš probleminų Paryžiaus pozicijų. Pernai Berchiche jos visiškai nepataisė, o Bernat žaidimo lygis per mylią geresnis, kainavo 4 kartus pigiau nei kad pardavė baską ir yra 3 metais jaunesnis. Solidus lygoj, puikūs ČL pasirodymai ir 2 labai svarbūs įvarčiai prieš Napoli ir Liverpool verčia sukti link toportugalas, kad PSG atliko labai protingą transferą.


6. Gaetan Laborde. 4M Bordeaux :arrow_right: Montpellier

Image

Transferas atnęšęs mums legendinę Gustavo Poyet pres konferenciją, po kurios jisai buvo išpirdolintas lauk. Ir kaip parodė žolė, Gus’ui buvo dėl ko pykti. Laborde šovė stačia birka savo žaidimo kreivę į viršų. 7 golai per pirmą pusmetį yra daugiau nei pernai per visą sezoną. Ir ta chemija rasta su Delort Ligue 1 gynėjams duoda “duokim garo”.


7. Florent Mollet. 2.6M Metz :arrow_right: Montpellier

Image

Dar vienas Der Zakarian vykęs movemantas. Atrodo kaip late bloomer’is, sezoną turi gerą, o tokiuse metuose lošia tik trečią sezoną pirmoj lygoj. Labai universalus ir darbštus. Kad ir ryžas, bet. netrukdo būti šitam sąraše.


8. Jason Denayer. 6.5M ManCity :arrow_right: Lyon

Image

Pradžioj ženklai bandė rodyt, kad fanai gavo ne to ką norėjo, bet dabar belgo nieks pirštais nebebaksoja. O ir už tokią kainą OL žiūrėtojai geresnio vaizdo negalėtų tikėtis. Nėra tobūlas, bet pliūsų matoma daugiau nei minusų, o ir amžius kaip CB yra tik brendimo stadijoj. Belgas tapo geriausiu komandos gynėju.


9. Youcef Atal. 3M Kortrijk :arrow_right: Nice

Image

Visiškai nežinomas vaikis, bet kaip parodė žolė su didele potencija Vieiros pakankamai nykioj komandoj. Greitas, techniškas, moka lošti abiem kojom ir kaip tokių metų gražiai vadovaujasi galva. Vasara prie jo tūrėtų būt eilė.


10. Jose Fonte. Atėjo kaip laisvasis agentas.

Image

Į karjeros galą portugalas nusprendė visus sužavėti. Nurašytas Anglijoj, paklaidžiojęs po Kiniją, dabar su Sauamoro sudaro viena geriausių CB porų lygoje.


P.S. Kainos čia surašytos be galimų bonusų. O visas rašymo principas tarp pasisekusių/nepasisekusių transferų buvo atsižvelgiant į tai kiek žaidėjas kainavo, kokia jo alga = nauda komandai.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius


Užburta situacija. Nantes reikia parduoti, nes čia paskutinis transferų langas, kai dar panašią sumą nurauti gali tikėtis. Halihodzič aišku nenori geriausio žaidėjo prarasti, o lygaus pakaitalo tikrai sausį neras. Be Sala antra sezono dalis žymiai neramesnė būtų. Pats Sala kaip tik karjeros pike, žaidžia geriausią sezoną, 28 metai. Vasara manau kur kas patrauklesnių pasiūlymų nei Cardiff sulauks. Aišku, visada yra Kinijos lyga arba Artymieji Rytai.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Aš tai nesuprantu koks patrauklesnis Salai pasiūlymas dar galėtų ateit? Top klubas į jį nežiūrės, gabūmų jis tam neturi. Nantui 20M čia būtų tikras laimėjimas, nes beveik visam pasauliui aišku, kad lošia jis geriausią sezoną ir turbūt niekad tokio nebeloš. O kanarėlėm ar žiemą ar vasarą jį vistiek teks parduot, tai spėčiau, kad į pamainą jau dabar yra aktyviai žiūrima.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

Tarp top klubų ir vienos iš prastesnių EPL komandų, su kuria galima nugarmėti į antrą divizioną, yra dar komandų. Vasara būtų pigesnis ir manau įdomesnės Serie A ar Primera komandos galėtų susidomėti paslaugomis. Jau į tą pačią Kiniją gal neblogiau važiuoti būtų nei į Cardiffą.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

T-Wolves wrote: 02 Jan 2019, 20:38 Jau į tą pačią Kiniją gal neblogiau važiuoti būtų nei į Cardiffą.
Ir kuom neblogiau? Jei kalbam apie pinigus tada taip, bet jei Sala turi kažkokių tai sportininių principų, tai EPL pasiūlymai kiekvieną dieną nesimėtys.
Aš suprantu, kad Cardiff biški dodgy variantas dėl galimo iškritimo. Nes championshipas niekam neįdomus, bet juk dabar ant kontraktų gali visokias sąlygas išsikelt, kad jei klubas nugarmi žemyn, tau leidžiama ieškotis naujo.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

EPL pasiūlymas pasiūlymui nelygus. Kiek tokių buvo Ligue 1 gerai lošusių, kurie nuvarydavo į antros EPL lentelės pusės komandą ir pranykdavo. Visiška loterija. Nuvažiuosi, gali užtrukti aklimatizacija, rezultato reikia čia ir dabar, treneris pradės palikinėti ant suolo, dar trenerį nuims, kuris tavęs norėjo, o naujam nebūsi reikalingas. Aš manau tas Cardiff net algos atžvilgiu nėra kažkas itin patrauklus. Tiesiog pilnai suprantu Sala, kodėl nenori keltis į Velsą.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Nu tai tokiu atveju geriau visai niekur nevažiuoti ir visą gyvenimą lošt vienoj komandoj. Nes rizika visur yra, ar tu važiuosi į EPL, Bundesliga, Serie A ar La Liga. Nes nenusisekusių pavyzdžių ne vienas buvo ir bus.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

EPL visai kitokia lyga, ypač jei tu esi antros lentelės pusės komanda ir tau reikia kovoti dėl išlikimo. Piniginis skirtumas tarp pirmo ir antro diviziono didžiulis. Tolerancija laikui turi tik top komandos ir tik ten treneriai gali pora metų burti komandą, o visos silpnesnės eina su tikslu išlikti ir jei nesiseka, tai treneris out dažniausiai, per transferų langus perkami brangiai ir nevisada tinkantys žaidėjai. Nėra ten kažkokio tęstinumo bei strategijos. Sala ateitų sausi, tektų pratintis prie naujo komandos, visai kitokio žaidimo stiliaus ir greičių. Domėtųsi bent jau koks Everton, tai sakyčiau tikrai negalima atsisakyti tokio pasiūlimo, o Cardiff tikrai ne stebuklas kažkoks.
Ir šiaip kokia logika jam dabar išeit, kai panašią formą išlaikydamas, bus tik dar platesniam ratui komandų įdomus, o kaina tik dar prieinamesnė bus vasara?
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Tai paaiškink tada, kodėl metai iš metų toks srautas Ligue1 žaidėjų kursuoja į tas EPL antros lentelės komandas?

Aš šiaip netikiu, kad Sala ir toliau štampuos golus tuo pačiu grafiku ir sezono gale turės 25+ įvarčių, tad jo kaina nebekils, o Nantui šis langas yra tai, kai dar gali nuplėšt aukščiausia kaina. Sala iš EPL pirmos lentelės pusės komandų pasiūlymų negaus, nes yra pernelyg ribotas žaidėjas tokiam reikalui. Tad jei nori jis kada gyvenime palošt EPL, tai šis langas vienas iš šansų. Bet jei jo svajonės kitos, tai ok. Sakau tai, nes dauguma žaidėjų vistik myžą į batą kaip nori palošt Premier Lygoj.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

Tai jaunam žaidėjui, kokie didžiuma atveju ir pereina, žingsnis į stipresnę lygą yra žingsnis į priekį karjeroje bei galimybė dar labiau patobulėti. Dėl to aš ir noriu fokusuotis tik į Sala, nes čia atvejis tikrai specifinis. 28 metų puolėjas, visą karjerą pražaidęs Prancūzijoje, ateitų ne vasarą, kur dar normalų preseasoną turėtų ir apsiprastų prie kitokio stiliaus bei naujų komandos draugų, o iškart į patį kovų įkarštį, kur jo įvarčių čia ir dabar reikėtų. Sala manau galvoja apie paskutinį didelį kontraktą, o ar Cardiff gali tai pasiūlyti, klausimas.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Kas nerizikuoja - tas negeria pūtojančio vyno. Cardiffas laisvai pasiūlytų dvigubai ar net trigubai daugiau nei, kad gauna Nante, nes ten visų algos yra mažos, o EPL klubai moka šikti pinigais nuo tokių transliacijų įkainių. Anyway, gal Sala tiesiog rodo lojalumą ir jam pabarabanų stipriausia pasaulio lyga. Bet jei jis tikrai įsivaizdina ir nori labai jau didelio kontrakto, tada tik į Kiniją ar Katarą. Nes duodu beveik visur prišikt, kad daugiau joks kitas klubas (kalbu už Albiono ribų) daugiau nei 20M nepasiūlys. Ir labai nustebčiau, jei sulaukęs vasaros jo užsimanys Milanai, Valencijos ar Evertonai.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius


TFC gynybą stiprina Japonijos rinktinės gynėju Gen Shoji.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius


Nebloga variantą nurovė. Matyt turėjo susimažinti algos lūkesčius Kambouare.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Kalbama, kad prieš tai kalbinti Guy Lacombe su Rene Girard šio darbo atsisakė.
Sudėtis jų skysta ir išsilaikyt lygoj bus sunku, o žinant jų dar skystesnį biūdžetą, tai abejoju ar Kombouare buvo prižadėti kokie tai geresni žiemos pirkiniai.
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius


Rimtas nuostolis Nice. Tikrai gerai su transferais dirbo klubas turėdamas gan nedidelį biudžetą.
User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Rivere buvo vienas kiečiausiu pastarųjų metų prezidentu ir per tuos savo 8 darbo metus padarė rimtą lygos klubą. Iš relegetion zonos kovų pakilo iki pastoviai taikomų EL vietų.
Tegul kiniečiai dabar patys sprendžiasi savo problemas
User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

Keletas įdomesnių gandų:
- Lille iki sausio transferų lango pabaigos turi parduoti Thiago Mendes, kad būtų in line su FFP reikalavimais. Kaina jo aš įsivaizduoju €20-25m. Ligue 1 tiek mokėti sutiktų nebent PSG, kuriems iš esmės čia į temą pirkinys būtų. Mendes šį sezoną turbūt geriausias gynybinio plano saugas Ligue 1.
- BVB ir Bordeaux yra pasiekę susitarimą dėl Kagawa nuomos pusei metų be išpirkimo galimybės. Belieka įtikinti patį japoną, kuris labiau norėtų į La Liga. Labai sexy transferas būtų, nes Bordeaux tokio saugo kuriančio neturi. Ir aplamai tokio lygio žaidėjas pagyvintų čempionatą.
User avatar
reyu
mes que un club
Posts in topic: 2
Posts: 1945
Joined: 06 Aug 2018, 08:17

User avatar
T-Wolves
Posts in topic: 566
Posts: 4450
Joined: 04 Aug 2018, 12:01
Location: Vilnius

User avatar
Luigi
Posts in topic: 564
Posts: 3199
Joined: 05 Aug 2018, 01:41

Neišdegė Nantui, nes LEquipe sako, kad Sala jau buvo sutaręs su Cardiffu asmenines sąlygas.
Bet being honest 22M už Sala, čia jau biški naglai daug.
Post Reply