[AFC] English Premier League 25/26
Daug žaidėjų vakar žaidė žemiau galimybių ribos. Liverpool privertė žaist nepatogiai, atsakymai nebuvo rasti. Bet dėl Gyokeres kantrybė pas mane senka vis greičiau.
Visada duodu naujiems žaidėjams laiko naujoj lygoj prieš vertindamas, bet vietoj tobulėjimo, dabar yra regresavimas. Didžiausia bėda yra jo statiškumas baudos aikštelėj, labai lengva varžovams gintis. Puolėjo instinktai, kur atsiras kamuolys ir kokį judėjimą turėčiau padaryti, norint suklaidinti gynėjus, dabar pas jį neegzistuoja. Kol gydėsi traumą galėjo žiūrėti vaizdo įrašus, ir taip bandyti tobulėti, bet nieko kol kas.
Kita problema. Liverpool žaidėjai agresyviai dengė visus atakoje, kuo labiau ribodami galimybes priimti kamuolį, išskyrus Gyokeres. Bet komandos draugai nepasitikėjo jo žaidimu nugara ir jam neatlikdavo perdavimų, tai atakos buildup žaisdavom su -1 žaidėju.
Haverzt vis dar išlieka tinkamiausiu/geriausiu mūsų ST, nors dėl jo pačio trūkumų buvo ieškotas vasarą naujas puolėjas.
Dideliuose rungtynėse aš net dabar teikčiau prioritetą žaisti su Merino kaip false 9, kol Haverzt po traumos atsigaudinėja.
Visada duodu naujiems žaidėjams laiko naujoj lygoj prieš vertindamas, bet vietoj tobulėjimo, dabar yra regresavimas. Didžiausia bėda yra jo statiškumas baudos aikštelėj, labai lengva varžovams gintis. Puolėjo instinktai, kur atsiras kamuolys ir kokį judėjimą turėčiau padaryti, norint suklaidinti gynėjus, dabar pas jį neegzistuoja. Kol gydėsi traumą galėjo žiūrėti vaizdo įrašus, ir taip bandyti tobulėti, bet nieko kol kas.
Kita problema. Liverpool žaidėjai agresyviai dengė visus atakoje, kuo labiau ribodami galimybes priimti kamuolį, išskyrus Gyokeres. Bet komandos draugai nepasitikėjo jo žaidimu nugara ir jam neatlikdavo perdavimų, tai atakos buildup žaisdavom su -1 žaidėju.
Haverzt vis dar išlieka tinkamiausiu/geriausiu mūsų ST, nors dėl jo pačio trūkumų buvo ieškotas vasarą naujas puolėjas.
Dideliuose rungtynėse aš net dabar teikčiau prioritetą žaisti su Merino kaip false 9, kol Haverzt po traumos atsigaudinėja.
Esmė tame, jog net Artetai iš esmės pakeitus atakuojančius žaidėjus, aikštėje vaizdas visiškai nepasikeitė, o puolimas išliko toks pats impotentiškas. Net neieškočiau kažkurio žaidėjo, kaip atpirkimo ožio - nes labai lengva suverst šiuo atveju Gyokereso viską, bet kad ir jį pakeitus, pripažinkime niekas aikštėje nepasikeitė.Maverick wrote: ↑09 Jan 2026, 09:46 Daug žaidėjų vakar žaidė žemiau galimybių ribos. Liverpool privertė žaist nepatogiai, atsakymai nebuvo rasti. Bet dėl Gyokeres kantrybė pas mane senka vis greičiau.
Sakyčiau didžiausia problema šios komandos atakų organizavimo filosofija, iš esmės. Kai rimtesnės komandos paruošia prieš Arsenalą solidžią gynybą, ši komanda tiesiog nėra pajėgi su tokiu atakų organizavimu stiliumi varžovams įmušti.
As pritarciau Maverick, vakar tiesiog prastai zaide Gyokeres, Jesus tik pasirodes aiksteje uzsikabino uz sviedinio. Buvo ir tu aukstu kamuoliu kur galejo kabintis svedas, bet arbo jo net nebuvo arti Konate/ Van Dijk arba jas pralaimedavo, baudos aiksteleje nezinau ka ten veike, kazkur malasi ties 15m ir laukia, kad Saka arba Ode pades jam ant lekstutes.FA14 wrote: ↑09 Jan 2026, 10:54Esmė tame, jog net Artetai iš esmės pakeitus atakuojančius žaidėjus, aikštėje vaizdas visiškai nepasikeitė, o puolimas išliko toks pats impotentiškas. Net neieškočiau kažkurio žaidėjo, kaip atpirkimo ožio - nes labai lengva suverst šiuo atveju Gyokereso viską, bet kad ir jį pakeitus, pripažinkime niekas aikštėje nepasikeitė.Maverick wrote: ↑09 Jan 2026, 09:46 Daug žaidėjų vakar žaidė žemiau galimybių ribos. Liverpool privertė žaist nepatogiai, atsakymai nebuvo rasti. Bet dėl Gyokeres kantrybė pas mane senka vis greičiau.
Sakyčiau didžiausia problema šios komandos atakų organizavimo filosofija, iš esmės. Kai rimtesnės komandos paruošia prieš Arsenalą solidžią gynybą, ši komanda tiesiog nėra pajėgi su tokiu atakų organizavimu stiliumi varžovams įmušti.
Aš ne tik apie rungtynes vs Liverpool kalbėjau. Jau sužaista daugiau nei pusę sezono, tai galima dėlioti kažkokį paveikslą. Sezono pirmos pusės mini reziumė, paminėjau, kad Gyokeres indviduali statistika yra prasta. Jei pradėsi lyginti visų EPL puolėjų, sužaidusių atitinkamą skaičių minučių, statistiką, tai pagal daugelį parametrų, jis bus dugne.
Of the 33 strikers to have played 500+ mins in the Premier League this season, Gyokeres ranks:
33rd for possession loss rate
31st for passes completed
30th for duel success
28th for aerial duels won

Šita visa statistika dar liudnesnė pasidaro, kai kalbama apie komandos, kuri padaro daugiausią lietimų varžovų baudos aikštelėj visoje lygoje, startinį puolėją.
Mačiau skautai pagal duombazes ir kitus parametrus, vasarą Portugalijos lygos stiprumą prilygino Championshipui. Aš buvau pro Gyokeres, nes man jo žaidimas CL, ypač prieš mus, darė įspūdį. Aišku, ir statistika ant popieriaus gerai atrodė. Bet kaip minėjau, abejonių vis didėja pas mane, stebint vaizdą aikšteja. Tikiuosi klystu. Dar liko daug rungtynių, Gyokeres ir visam trenerių štabui, apsukti situaciją teigiama linkme.
Jei nepavyks, Berta vasarą, turės taisyti savo klaidą. Primenu, kad Gyokeres nebuvo Artetos pirmas pasirinkimas, bet buvo būtent Bertos.